Τα ΜΜΕ για 'μας

Το «αντίγραφο» του Μάριο Σέρζιο

Να πάρει ανάσες ο Μάριο Σέρζιο; Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια. Ναι, τόσο απαραίτητος είναι ο Πορτογάλος στην τρέχουσα σεζόν για τα μετόπισθεν του ΑΠΟΕΛ.

Αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος χωρίς να χάσει ούτε δευτερόλεπτο. Εκπληκτικό! Δηλαδή, φόρτωσε στα πόδια 2.340 λεπτά. Βασικός και αναντικατάστατος και στα δέκα ζόρικα ευρωπαϊκά ματς ο «σούπερ» Μάριο. Άρα, άλλα 900 λεπτά.

Σε αυτά προσθέστε το 90λεπτο στον αγώνα του Σούπερ Καπ και τις πέντε συμμετοχές στο κύπελλο, δύο εξ αυτών σε όλη τη διάρκεια και στις άλλες τρεις μέτρησε 84, 79 και 26 λεπτά. Για κάντε, τώρα, τη σούμα: Το κοντέρ του «γράφει» 3699! Μακράν ο μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή. Ανεξαρτήτως της σημασίας και της δυσκολίας του κάθε παιχνιδιού, ο Πορτογάλος έδωσε το «παρών» του, κάτι που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αποτελεί τον παίκτη-«κλειδί» για τους πρωτευουσιάνους.

Ο απαραίτητος Σέρζιο, λοιπόν, στην αναμέτρηση με τον Ερμή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για πρώτη φορά στον φετινό μαραθώνιο και ως εκ τούτου, η απουσία του κρίνεται πολύ μεγάλη, «γεννώντας» μια σειρά από ζητούμενα που επεκτείνονται έως τη θερινή μετεγγραφική περίοδο.

Καλώς ή κακώς έτσι όπως είναι δομημένο το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, παίκτης που έστω να προσεγγίζει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μάριο δεν υπάρχει, με συνέπεια να δημιουργηθεί αυτομάτως μια «τρύπα» στην ομάδα. Ο κίνδυνος να αγωνισθούν οι γαλαζοκίτρινοι και σε άλλα παιχνίδια στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο χωρίς τον 33χρονο είναι αυξημένος, καθώς φορτώθηκε με τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Έως τον Δεκέμβριο, υπήρχε η επιλογή του Τάσου Παπάζογλου, ο οποίος αποχώρησε και πέρυσι η λύση του Άθου Σολωμού που κρίθηκε μη αναγκαίος. Οπόταν, αυτόματα «αναδύθηκε» ένα θέμα, όσο και αν φαίνεται παράξενο για τους γαλαζοκίτρινους που διαθέτουν πλειάδα ικανών παικτών. Για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ερμή, φαίνεται ότι θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Ανδρέας Χριστοφίδης, σε μια θέση που δεν κατέχει αρκετά καλά. Ίδωμεν για τον βαθμό αντίδρασής του καθώς συνιστά ένα… πείραμα.

Το εν λόγω σκηνικό, βεβαίως, δεν περνά απαρατήρητο από τον διευθυντή ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ, Γκουστάβο Μαντούκα. Όπως πληροφορούμαστε, κάνοντας μια πρώτη «ανάγνωση» του έμψυχου δυναμικού, ιεράρχησε τις απαραίτητες ανάγκες που προκύπτουν στο σύνολο ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και έθεσε ψηλά στη λίστα την προσθήκη δεξιού μπακ.

Αν και ακόμη είναι πρώιμο το έδαφος, ο Βραζιλιάνος άρχισε να ρίχνει κλεφτές ματιές προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο Σέρζιο δεν είναι ρομπότ. Ήδη, καταπονήθηκε σωματικά και στη νέα σεζόν φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τραβήξει εκ νέου όλο το κουπί στη δεξιά πτέρυγα.

Goal News

Previous post

«Βίντοβιτς, ο καλύτερος…»!

Next post

Προσοχή παγίδα!