Τα ΜΜΕ για 'μας

Η διαχείριση της επιτυχίας

Πάει και τελείωσε. Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε μια μεγάλη νίκη την Τετάρτη, αντέδρασε ιδανικά μετά το στραπάτσο στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, διεκδικεί και τους δύο στόχους, τίποτα ωστόσο δεν έχει κερδηθεί. Πολύ περισσότερο, τίποτα δεν θα σημαίνει η μεγάλη νίκη κόντρα στην Ομόνοια, ανάλογη αν δεν υπάρξει συνέχεια.

Ίσως όχι στο βαθμό που μια νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο μετρά, το ΑΠΟΕΛ ωστόσο βρέθηκε και σε άλλες περιπτώσεις σε ανάλογη θέση, χωρίς την ανάλογη συνέχεια.

Όπως όταν παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, λόγω βαθμολογίας και με δέκα παίκτες για πολλή ώρα, είχε κερδίσει με εκείνο τον δραματικό τρόπο τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, μια εβδομάδα όμως μετά παραχώρησε εκ νέου και σχετικά εύκολα την πρώτη θέση.

Ενθουσιασμό είχαν σκορπίσει και οι δύο σερί νίκες κόντρα στην Ανόρθωση και ειδικά η εμφάνιση του κυπέλλου στον επαναληπτικό προημιτελικό, όταν με σχεδόν διψήφιο αριθμό αλλαγών και με παίκτες από ελάχιστο μέχρι καθόλου χρόνο συμμετοχής το ΑΠΟΕΛ με επιβλητικό τρόπο προκρίθηκε.

Η προσγείωση όμως ήταν και πάλι ανώμαλη, με μια «χλωμή» και μετριότατη εμφάνιση τρεις μέρες αργότερα στο πρωτάθλημα.

Άλλη μια ευκαιρία δίδεται τώρα, μετά την επιτυχία κόντρα στην Ομόνοια, η οποία επανέφερε ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Αυτή τη φορά απαιτείται μια πιο σωστή διαχείριση των προεκτάσεων της προχθεσινής νίκης.

Δεν διορθώθηκαν όλα ως δια μαγείας και σε ένα μόνο παιγνίδι, γι’ αυτό και η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να επικεντρωθεί σε κάποια σημεία τα οποία πολλές φορές στο τελευταίο χρονικό διάστημα αποδείχθηκαν αδύναμα.

Το σημερινό φιλικό, είχε προγραμματιστεί λίγες ώρες μετά την ήττα από την ΑΕΚ, αυτό το σκοπό είχε και έτσι θα πρέπει να εξακολουθήσει να ισχύει. Πρώτης τάξεως ευκαιρία το σημερινό (15:00) παιγνίδι κόντρα στη Δόξα στο Μακάρειο και για τους ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη για χρόνο συμμετοχής.

Βινίσιους και Στάθης Αλωνεύτης σε πρώτο πλάνο, οι οποίοι σταδιακά επανέρχονται και οι εννέα μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος, είναι γι’ αυτούς ότι καλύτερο. Χρόνο συμμετοχής πολύ πιθανό να πάρει και ο Γιώργος Εφραίμ, από τη στιγμή που έχει επανέλθει σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης τις τελευταίες μέρες.

Οι προπονήσεις θα διακοπούν μόνο την Κυριακή του Πάσχα. Που καιρός για άλλο τριήμερο ξεκούρασης, από τη στιγμή που με την επανέναρξη του πρωταθλήματος την ομάδα αναμένει ένα γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε εφτά μέρες η ομάδα του Τόρστεν Φινκ έχει να δώσει τρία παιγνίδια! Την μεθεπόμενη Κυριακή (19/4) με Ερμή στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα, Τετάρτη (22/4) ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Ομόνοια και Σάββατο (25/4) εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ανόρθωση, για την 6η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Επιβάλλεται λοιπόν, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη αυτής της σειράς των αγώνων να αξιοποιηθεί σωστά, σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο…

24sports.com.cy

Previous post

Μόνο ποτέ δεν θα σ' αφήσω

Next post

Τώρα τι λέτε;