Τα ΜΜΕ για 'μας

Εκεί να μείνεις!

Πριν από δύο εβδομάδες και στην προηγούμενη αγωνιστική κινδύνευσε να βρεθεί ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου, από χθες ωστόσο απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, έχοντας προβάδισμα δύο βαθμών.

Η εξέλιξη αυτή, πέραν από ευχάριστη, αποτελεί και μια προειδοποίηση. Γιατί όσο εύκολα και από την μια αγωνιστική στην άλλη, το ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα, άλλο τόσο μπορεί να βρεθεί και πάλι σε μειονεκτική θέση και με τους αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος να λιγοστεύουν.

Η παρουσία στην πρώτη θέση, πολύ περισσότερο η διαφορά των δύο βαθμών, προβάδισμα ψυχολογίας αποτελεί για το ΑΠΟΕΛ. Κάτι πιο χειροπιαστό και πιο αποτελεσματικό στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου, θα αποτελεί αν σωστά διαχειριστεί την κατάσταση απ’ εδώ και πέρα η ομάδα του Τόρστεν Φινκ.

Πιο απλά αν αποκτήσει σταθερότητα σε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα, αποφεύγοντας φαινόμενα τύπου ΑΕΚ – ΓΣΖ… Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, οι δύο νίκες σε κύπελλο και πρωτάθλημα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση και οι πολλές επιλογές για την τεχνική ηγεσία, αφαιρούν την όποια δικαιολογία.

Στην πιο κρίσιμη τελική στροφή της φετινής περιόδου τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί, λίγη περισσότερη προσοχή στις κίτρινες κάρτες θα βοηθήσει, ενώ η επιστροφή στην αγωνιστική δράση ποδοσφαιριστών έμπειρων και δοκιμασμένων σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αποτελεί την καλύτερη εξέλιξη στο χρονικό αυτό σημείο.

Τα δεδομένα πάντως απ’ εδώ και πέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολα και η αμέσως επόμενη αγωνιστική αναμένεται να πιστοποιήσει κάτι τέτοιο. Την υπό αναδιοργάνωση ομάδα του Ερμή θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο ο Απόλλωνας, την ίδια ώρα που το ΑΠΟΕΛ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Ανόρθωσης, σε μια περίοδο πολύ καλής αγωνιστικής παρουσίας για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ αντοχής στην κορυφή και ενδεχόμενη νίκη θα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό και αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αφού η έξοδος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι η μία από τις δύο εκτός έδρας καθοριστικές αποστολές και πριν το ντέρμπι κορυφής του Τσιρείου.

Προηγείται βέβαια ο επαναληπτικός ημιτελικός της Τετάρτης. Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει στο ΑΠΟΕΛ κάτι περισσότερο από ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, θα χρειαστεί ωστόσο σοβαρότητα και μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με επιτυχία και το ΑΠΟΕΛ να κλείσει θέση και για τον φετινό τελικό, συνεχίζοντας έτσι την υπεράσπιση και των δύο περσινών του τίτλων.

Η νίκη στον πρώτο ημιτελικό με 3-0 άνοιξε διάπλατα το δρόμο της πρόκρισης και την ίδια ώρα αποδείχθηκε ευεργετική για την καλή ψυχολογία, στοιχείο απαραίτητο για την συνέχεια της φετινής προσπάθειας και στις δύο διοργανώσεις.

Έτσι θα πρέπει να λειτουργήσει για το ΑΠΟΕΛ και ο αγώνας της Τετάρτης, έτσι θα αυξηθούν και οι πιθανότητες για νικηφόρο πέρασμα το Σάββατο από μια δύσκολη έδρα…

24sports.com.cy

Previous post

Ευτυχώς για μας

Next post

Έρχεται από την εξωτερική!