Τα ΜΜΕ για 'μας

Αφού μπορείς, γιατί;

Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός από την μία, για την εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη και ένα τεράστιο ερωτηματικό από την άλλη, ως προς τους λόγους που λίγες μέρες προηγουμένως άλλο ΑΠΟΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άλλο ΑΠΟΕΛ κινδύνευσε να τεθεί εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι άσχημες μέρες για μια ομάδα. Αυτές κατά τις οποίες τίποτα δεν σου βγαίνει, όλα είναι εναντίον σου και όσο κι’ αν προσπαθήσεις τίποτα δεν αλλάζει. Στο φετινό ΑΠΟΕΛ ωστόσο, μέρες σαν κι’ αυτή του περασμένου Σαββάτου, είναι μέχρι τώρα αρκετές και ειδικά τον τελευταίο καιρό.

Γιατί λοιπόν αφού ποιότητα υπάρχει, αφού πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή η ομάδα και παρά τα κατά καιρούς σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα μπορεί να παίξει, δεν βγάζει τις περισσότερες φορές στο γήπεδο τον καλό της εαυτό;

Γιατί χθες ξεχείλιζε το πάθος, «γυάλιζε» το μάτι των παικτών, δύσκολα χανόταν διεκδίκηση της μπάλας και εύκολα επιβλήθηκε το ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο; Και πως γίνεται τέσσερις μέρες προηγουμένως, σε ένα εξίσου κρίσιμο παιγνίδι, η εικόνα να ήταν εντελώς αντίθετη;

Γιατί το φαινόμενο αυτό, της εναλλαγής αγωνιστικής εικόνας από το καλύτερο στο χειρότερο να παρουσιάζεται συχνά πυκνά το τελευταίο χρονικό διάστημα και σε παιγνίδια μεταξύ των οποίων κάποιες φορές δεν μεσολαβεί καν εβδομάδα;

Απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα μπορεί να υπάρξουν πολλές, περισσότερη σημασία ωστόσο έχει η συνέχεια. Η επόμενη μέρα της χθεσινής μεγάλης επιτυχίας.

Ζητούμενο λοιπόν απ’ εδώ και πέρα η σταθερότητα. Για άλλη μια φορά χθες και με εμφαντικό τρόπο, το ΑΠΟΕΛ απέδειξε ότι μπορεί. Πως διαθέτει την ομάδα η οποία είναι σε θέση να διεκδικήσει και τους δύο στόχους της φετινής χρονιάς.

Αρκεί να μην παρουσιάσει και πάλι τον άλλο της εαυτό και το κακό αγωνιστικό της πρόσωπο. Αρκεί να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε χθες και με ανάλογες εμφανίσεις.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Ο στόχος του πρωταθλήματος δεν έχει χαθεί και η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου απλά σοβαρότητα πλέον χρειάζεται στον επαναληπτικό ημιτελικό.

Η ψυχολογία και πάλι στα ύψη, όπως και η εμπιστοσύνη του κόσμου, εξίσου σημαντικό στοιχείο για τη συνέχεια.

Καλή, για την ακρίβεια καλύτερη από ποτέ και η κατάσταση με τα αγωνιστικά προβλήματα και τις απουσίες, παρά τις τιμωρίες από κίτρινες κάρτες τόσο για τον επόμενο αγώνα όσο και για τον επαναληπτικό ημιτελικό. Λύσεις ωστόσο υπάρχουν και κάτι τέτοιο αποδείχθηκε και χθες, τόσο με την παρουσία – έκπληξη του Αλεξάνδρου στην εντεκάδα, όσο και με την δυνατότητα χρησιμοποίησης των Αλωνεύτη και Βινίσιους.

Αφού μπορείς λοιπόν, γιατί;

Γιατί να μην εκμεταλλευτεί το ΑΠΟΕΛ τα θετικά αυτά στοιχεία και με αυξημένες πιθανότητες να κάνει την τελική του προσπάθεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο;

Την απάντηση οι παίκτες και ο προπονητής κρατάνε και από την πάρα πέρα αντίδραση τους στον αγωνιστικό χώρο εξαρτάται…

24sports.com.cy

Previous post

Θρυλική ομάδα (1973-74)

Next post

Ένα... με τους παίκτες