Ποδοσφαιρο

Στην Κοκκινοτριμιθιά το ιδιόκτητο γήπεδο μας

Η αντίστροφη μέτρηση για το όνειρο κάθε φιλάθλου του ΑΠΟΕΛ έχει αρχίσει καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews πάρθηκε οριστικά και αμετάκλητα η απόφαση για το χώρο όπου θα ανεγερθεί το ιδιόκτητο γήπεδο των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας.

Ο χώρος και οι προδιαγραφές του γηπέδου

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 15 χιλιάδων θέσεων, θα είναι πλήρως στεγασμένο και θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητη γη 50 σκάλων που κατέχει ο ΑΠΟΕΛ στην Κοκκινοτριμιθιά συν σε επιπρόσθετη χαλιτική γη 100 σκάλων που θα χρειαστεί τόσο για την ανέγερση του γηπέδου, όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο.

Η ακριβής τοποθεσία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας είναι σε χώρο που γειτνιάζει με το κτήριο που στέγαζε για δεκαετίες την Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών στην Κοκκινοτριμιθιά.

Oι τρεις παράγοντες για ολοκλήρωση του έργου

Ο ΑΠΟΕΛ ποντάρει για την ολοκλήρωση του έργου σε 3 παράγοντες. Πρώτον στην κρατική χορηγία που μπορεί να φθάσει μέχρι το 55% του συνολικού κόστους, δεύτερο σε χαμηλότοκο δανεισμό για τον οποίο θα μπορούν να μπουν ως collateral και μετρητά τα οποία θα εισπράξει από την τηλεοπτική χορηγία της Cablenet και τρίτον στην εξεύρεση εγχώριων και ξένων επενδυτών.

Επιλογή αρχιτεκτονικού γραφείου από εξωτερικό

Στην παρούσα φάση η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής αρχιτεκτονικού γραφείου από το εξωτερικό, καθώς για να προσελκύσουν πιθανούς επενδυτές θα πρέπει να έχουν καθαρή εικόνα για το project το οποίο αποτελεί και προσωπικό στόχο του Προέδρου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Πρόδρομο Πετρίδη.
Κοινωνός των εξελίξεων είναι και η UEFA την οποία η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ενημέρωσε πλήρως για τα σχέδια ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου.

Γήπεδο με όχημα το σωματείο ΑΠΟΕΛ

Να θυμίσουμε πως οι εταιρείες δεν δικαιούνται κρατική χορηγία για ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου σε αντίθεση με τα σωματεία όπου αυτό επιτρέπεται. Άρα για να υλοποιηθεί το έργο θα γίνει με όχημα το σωματείο του ΑΠΟΕΛ.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως ο ΑΠΟΕΛ εξέταζε άλλες δύο επιλογές για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου και συγκεκριμένα το Μακάρειο Στάδιο και το Δημοτικό Στάδιο Λακατάμιας, επιλογές που για διαφορετικούς λόγους εγκαταλείφθηκαν οριστικά και αμετάκλητα.

Σαν το Groupama Arena

Σημείωση monoapoel: Στην φωτογραφία μας είναι το Groupama Arena, το μοντέρνο σπίτι της Φερεντσβάρος. Είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στην Βουδαπέστη. Αρχισε να κατασκευάζεται το 2013 και παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2014, με το κόστος του να αγγίζει τα 46 εκ. ευρώ.

Το Groupama Arena βρίσκεται στην κατηγορία 4 της UEFA, που σημαίνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδια προκριματικών για το Μουντιάλ και το Euro, αλλά και παιχνίδια Champions League μέχρι τη φάση των προημιτελικών.

Έχει χωρητικότητα 22.000 θεατών για την Ευρώπη και 23.800 για το Ουγγρικό πρωτάθλημα. Αποτελεί πρότυπο για την δημιουργία του δικού μας γηπέδου.

 

Ρεπορτάζ του Σωκράτη Ιωακείμ στο InBusinessNews

Previous post

«Οφείλουμε να βγάλουμε ομαδική ποιότητα»

Next post

Η αποστολή για τον αγώνα με την ΕΝΠ