Ποδοσφαιρο

Ούτε η Μπάρσα, ούτε η Παρί!

Το στατιστικό στοιχείο που ομολογουμένως προκάλεσε τεράστια αίσθηση στο παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας και συζητήθηκε ευρέως στον ΑΠΟΕΛ, ήταν αυτό που καταπιανόταν με τις συνολικές προσπάθειες για γκολ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, οι Τσέχοι μέτρησαν 22 έναντι μόλις 5 του ΑΠΟΕΛ! Ένας αριθμός που προφανώς αρκεί για να ξετυλίξει (με τη μία) κανείς το κουβάρι του 90λεπτου και συνάμα, να θέσει σε μεγάλο προβληματισμό τον σύλλογο όσον αφορά στη γενικότερη συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο.

Παραλλήλως, μάς «γέννησε» και την ακόλουθη απορία: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ είχε κινδυνέψει περισσότερο σε ματς εντός και εκτός έδρας στη φάση ομίλων (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα);

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 και δη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην ομολογουμένως ασφυκτική πίεση των παικτών της Σαχτάρ και πήρε με την ψυχή στο στόμα την ισοπαλία (1-1).

Οι Ουκρανοί κατέγραψαν 23 προσπάθειες για γκολ, με τον Χιώτη να κατεβάζει τα ρολά της εστίας του σε πάρα πολλές περιπτώσεις και να αναδεικνύεται σε ήρωα της ομάδας. Υπενθυμίζουμε πως, τότε, ο Ζάστον είχε ανοίξει το σκορ στο 61ο λεπτό στο «Ντόνμπας Αρένα» και ο Τρισκόφσκι απάντησε τρία λεπτά ακολούθως.

Προσπεράσαμε δηλαδή και το παιχνίδι που έγινε στο Καμπ Νου με την Μπαρσελόνα κόντρα στην παρέα του Μέσι και αυτό με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ ντε Πρανς κόντρα στην παρέα του Καβάνι. Ματς που θεωρούνταν πολύ πιο ζόρικα για τον ΑΠΟΕΛ με βάση την αγωνιστική εμβέλεια των αντιπάλων. Όπως, ασφαλώς και πολλά άλλα, όπως είναι για παράδειγμα απέναντι στον Άγιαξ, στην Άιντραχτ, στην Μπορντό, στην Πόρτο και στη Ζενίτ. Ο πίνακας που παραθέτουμε, άλλωστε, είναι ενδεικτικός.

Σε αυτόν, θα ήταν παράλειψή μας εάν δεν «φρενάραμε» στα ακόλουθα τέσσερα ματς: Αρχικά σε αυτό με την Μπάρσα στο ΓΣΠ, όπου οι μπλαουγκράνα μέτρησαν 20 επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πάρντο. Ακολούθως σε αυτά που διεξήχθησαν σε Φρανκφούρτη (Γιουρόπα Λιγκ) και Άμστερνταμ (Τσάμπιονς Λιγκ) απέναντι σε Άιντραχτ και Άγιαξ, αντιστοίχως.

Στο πρώτο, η γερμανική ομάδα μέτρησε 19 συνολικά προσπάθειες για τέρμα και στο δεύτερο, ο ολλανδικός σύλλογος 21. Και τα δύο παιχνίδια είχαν διεξαχθεί στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Το τέταρτο; Τη μία μόλις ενέργεια για γκολ που κατέγραψε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Ζενίτ, αλλά στο τέλος πήρε τη «χρυσή» τότε ισοπαλία (0-0) στη Ρωσία.

Goal

Previous post

«Καμένη» ομάδα με πολλές παθογένειες

Next post

Η αλήθεια που πονάει…