Ποδοσφαιρο

Πετρίδης: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι εδώ ενωμένος, δυνατός» (Video)

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την ομαλή λειτουργία της εταιρείας με επίκεντρο το οικονομικό, παραχώρησε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης. Απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο των γαλαζοκιτρίνων, για οικονομική στήριξη, ανακοινώνοντας την έκδοση ομολόγων αξίας €3.000.000 και διάθεση 20.000 λαχνών αξίας 25 ευρώ έκαστος (σύνολο €500.000) με τον νικητή να κερδίζει διαμέρισμα στα Λατσιά.

Αναφέρθηκε επίσης, στο κεφάλαιο του επενδυτή, το γηπεδικό αλλά και τη διαιτησία.

Όσα δήλωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης:

Αρχικά είπε: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι εδώ ενωμένος, δυνατός και θα διεκδικήσει όλα τα τρόπαια εντός Κύπρου. Παρά το ότι είμαστε μακριά από τίτλους τα τελευταία χρόνια, αυτό που θέλουν όλοι να φτάσουν είναι ο ΑΠΟΕΛ. Διαπιστώνουμε πως η πολεμική ενάντια στον ΑΠΟΕΛ αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, αλλά δεν μας πτοεί και μπορούμε με τον κόσμο μας να αντέξουμε. Βλέπουμε επενδυτές και ακούμε για μετεγγραφές εκατομμυρίων τις τελευταίες μέρες. Η ΚΟΠ πρέπει να παρέμβει. Ο ΑΠΟΕΛ ότι πέτυχε το πέτυχε μόνος του, χωρίς ξένα δεκανίκια. Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί τη δύναμη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας που κάνει έδρα μας κάθε γήπεδο που αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Μας κάνουν περήφανους με την προσπάθεια τους. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και στον ΑΠΟΕΛ. Το λέω και ανατριχιάζω ότι η φετινή ομάδα έχει το καλύτερο κλίμα. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Κτυπώ ξύλο να συνεχίσουμε έτσι.

Πάμε τώρα στον λόγο που είμαστε εδώ, για την οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ομόλογα για αγορές αξίας 3.000.000 ευρώ, των οποίων το 1.500.000 έχει ήδη διατεθεί σε παράγοντες και υποστηρικτές της ομάδες. Επίσης έχουμε 20.000 κουπόνια που κοστολογούνται από 25 ευρώ για κλήρωση ενός διαμερίσματος στα Λατσιά και ευχαριστούμε της Cyview. Θα πωλούνται μέσα από τα Orange Shop και λεπτομέρειες θα βρείτε στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει. Μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δώρο αξίας 40.000».

Ποιο είναι το ποσό που χρειάζεται και περιμένει; «Όσο και να είναι, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε σωστοί. Να πληρώνουμε τους ποδοσφαιριστές και να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας. Όπως ανταπεξέλθαμε τόσο καιρό, όπως θα περάσουμε και τα κριτήρια του Μαρτίου. Το είχαμε πει πως θα ήταν στα 7-8 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε καλύψει τα 3 εκ. ευρώ από δικές μας προσπάθειες και προσπαθούμε να βρούμε τα άλλα 5 εκ. ευρώ».

Για τις μετεγγραφές: «Σε σχέση με τις άλλες ομάδες οι δικές μας είναι οι πιο ποιοτικές. Έχουμε πετύχει το μέγιστο και περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές».

Για τον επενδυτή: «Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ομαδούλα για να παραχωρηθεί σε κανέναν επενδυτή της ώρας. Άλλο ο μακροχρόνιος επενδυτής και άλλο ο βραχυπρόθεσμος. Ενέργειες κάνουμε, συζητούμε με διάφορους, αλλά υπάρχουν κάποιες αρχές που δεν μπορούμε να τις παραβούμε».

Για τα οικονομικά: «Αν μείνουμε εκτός Ευρώπης υπάρχει σχέδιο για τη νέα σεζόν, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως θα πάμε μέχρι τον Μάιο. Όπως έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρόνια να διεκδικούμε πρωτάθλημα και κύπελλο αυτή τη στιγμή, παρά τα προβλήματα μας, σε σχέση με άλλες ομάδες που πήραν πρωτάθλημα, μπήκαν ομίλους και είναι πίσω από εμάς αγωνιστικά».

Για το γήπεδο: «Είμαστε στη διαδικασία σχεδίων. Θα κάνουμε την αίτηση μας στην πολεοδομική. Θα το κάνουμε το γήπεδο. Για όλους όσους χλεύαζαν, το γήπεδο είναι η σωτηρία του ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά και οικονομικά. Παίζει μεγάλο και καθοριστικό ρόλο η έδρα με αυτούς τους οπαδούς που έχουμε».

Αν θα αλλάξουν τα πλάνα με την αλλαγή κυβέρνησης: «Δεν παίζει ρόλο γιατί δεν έχουμε κάνει συμφωνία με καμία κυβέρνηση. Ο ΑΠΟΕΛ είναι κυβέρνηση (γέλια)».

Για το ότι πριν μερικούς μήνες δήλωνε πως ήθελε να αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ: «Μου δίνουν δύναμη οι παίκτες μου, η ομάδα μου και η πορεία μας».

Για τη διαιτησία: «Είπαμε να δώσουμε κάποιο χρόνο στον Μάζιτς για τους νέους διαιτητής. Χαίρομαι που ο ΑΠΟΕΛ ότι βρίσκεται στη 2η θέση και σύντομα θα είναι στην 1η θέση υπό το καθεστώς με ξένους διαιτητές. Επειδή πολλοί είπαν πως με το VAR δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλο τον ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν καλοί Κύπριοι διαιτητές, αλλά βλέπουμε κάποια λαθάκια. Το ίδιο και από τους ξένους. Εύχομαι οι ξένοι να βοηθήσουν τους Κύπριους».

Για τον Κβιλιτάια: «Είχα πρόταση γι’ αυτό το παιδί που κάθεται δίπλα μου (σ.σ. Κβιλιτάια), αλλά επέλεξα να μείνει και να μην τον παραχωρήσω, παρά το οικονομικό πρόβλημα και να τον κρατήσω εδώ μαζί μας. Ήταν μάλιστα, πρόταση με πολύ καλά λεφτά».

Previous post

«Είμαστε ο πολυνίκης του θεσμού και θέλουμε το τρόπαιο»

Next post

Το μήνυμα των παικτών