ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ο Σα Πίντο απαντά στον Πουρσαϊτίδη

Μέσω γραπτής δήλωσε που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της Ομάδας μας, ο Ρικάρντο Σα Πίντο τοποθετήθηκε αναφορικά με την κριτική που δέχεται, τονίζοντας: «Αν κάποιος θέλει να με κρίνει, τουλάχιστον ας είναι κάποιος που έχει πετύχει κάτι καλύτερο από εμένα».

«Το γεγονός ότι το τεχνικό μου επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές μου και όλη η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ, στέκονται στο πλευρό μου και υποστηρίζουν την ηγεσία μου ακόμα και τώρα που δεν βρίσκομαι στον πάγκο, φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.

Αν και δεν τον κατονομάζει, ο Σα Πίντο «φωτογραφίζει» τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και τις δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα, κατά τις οποίες ο Ελλαδίτης προπονητής μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με τον Σα Πίντο ήταν προβληματικός ο ΑΠΟΕΛ, δεν ξέρω τι θα γίνει όταν επιστρέψει».

Η γραπτή δήλωση του Ρικάρντο Σα Πίντο:

«Επειδή έχω κουραστεί κάθε βδομάδα να διαβάζω δηλώσεις από άτομα που μιλούν για μένα και για την δουλειά μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Ως προπονητής έχω δουλέψει σε ομάδες που κέρδισαν τίτλους σε διάφορες χώρες. Έχω καθοδηγήσει ομάδες σε ευρωπαικούς ομίλους που προκρίθηκαν ακόμα και σε φάσεις νοκ άουτ. Ανταγωνίστηκα ως προπονητής απέναντι σε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια με προϋπολογισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων όπως η Man City και κέρδισα.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας μου, μέχρι στιγμής στον ΑΠΟΕΛ, η ομάδα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Με την καλύτερη αμυντική γραμμή και με μέσο όρο σκοραρίσματος σχεδόν στα 2 γκολ ανά αγώνα. Κερδίσαμε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη και αποκλειστήκαμε στα play off από μια καλύτερη ομάδα την συγκεκριμένη περίοδο.

Πρέπει επίσης να υπενθυμίσω ότι το πιο μεγάλο νικηφόρο σερί του πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει με την δική μου παρουσία στον πάγκο.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων αγώνων που βρίσκομαι στην εξέδρα είναι ακόμα πιο δύσκολο για εμένα ως προπονητή να καθοδηγώ την ομάδα παρά όταν βρίσκομαι στον πάγκο. Και ανέμενα από ανθρώπους του ποδοσφαίρου αυτό να γίνεται πιο σεβαστό και να του δίνουν περισσότερη αξία παρά να το υποτιμούν.

Το γεγονός ότι το τεχνικό μου επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές μου και όλη η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ, στέκονται στο πλευρό μου και υποστηρίζουν την ηγεσία μου ακόμα και τώρα που δεν βρίσκομαι στον πάγκο, φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους ανθρώπους.

Ανθρώπους που δεν έχουν επιτυχία στην καριέρα τους ως προπονητές και που δεν έχουν κερδίσει κάτι. Είναι καλύτερα για αυτούς, να σταματήσουν να μιλούν για μένα.

Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη τους, δεν χρειάζομαι την υποστήριξη ή την αποδοχή τους. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει ή να κρίνει τον Ρικάρτο Σα Πίντο τουλάχιστον ας είναι κάποιος που έχει πετύχει κάτι καλύτερο από εμένα».

Previous post

Γεια σου κ. Στέλιο μας!

Next post

Ο Τάκης Αντωνίου έδωσε τη λύση