Ποδοσφαιρο

Κουγιάλης για επενδυτή: «Με 10-12 εκατομμύρια θα κάνει εύκολα τη δουλειά του…»

Ο εκ των αντιπροέδρων του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Κουγιάλης ήταν καλεσμένος στον Super Sport FM 104.0 και την εκπομπή «Καλημέρα Στα ΣΠΟΡ»  και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται σε ό,τι αφορά στα οικονομικά της Εταιρείας.

Τα πρώτα αποτελέσματα: «Είναι πολύ ενθαρρυντικά θα έλεγα και για τα δύο σχέδια υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον. Μέσα σε 3-4 ώρες περισσότερα από 1000 άτομα έχουν εγγραφεί για το εικονικό ενδιαφέρον και περισσότεροι από 100 για το σχέδιο των 500. Στόχος είναι να συλλέξουμε ένα ποσό 2.000.000 για να κυλήσει ομαλά η σεζόν. Ο λόγος που έχουμε προχωρήσει σε αυτές τις δύο δραστηριότητες είναι γιατί πολλοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ ήθελαν να βοηθήσουν γνωρίζοντας τα οικονομικά. Γι’ αυτό και πιστεύω θα έχει επιτυχία η προσπάθειά μας. Ο ΑΠΟΕΛίστας είναι πολύ περήφανος και θέλει την ομάδα του πάντα να πρωταγωνιστεί και να είναι καλά. Και γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα βγάζει υγεία, παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα είναι εκεί μέχρι το τέλος».

Τι φταίει και έφτασε ο ΑΠΟΕΛ οικονομικά σε αυτή την κατάσταση: «Τα τελευταία χρόνια μας στοιχίζει πάρα πολύ η απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπάρχει μια απώλεια 5-6 εκατομμυρίων κάθε χρόνο και αυτό μας έφερε σε αυτό το σημείο. Θεωρώ πως η φετινή σεζόν θα κυλήσει ομαλά, αλλά ποτέ δεν κρύψαμε ότι χρειάζεται επενδυτής για να κυλήσει καλά και στο μέλλον».

Για το θέμα επενδυτή: «Δεν κρύψαμε ποτέ ότι για να μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει στο μέλλον, χρειάζεται επενδυτής και σ’ αυτό επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες μας κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια.Κάνουμε επαφές το Δ.Σ. αλλά αναθέσαμε και σε ένα οίκο την εξεύρεση σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέσαμε. Δεν θέλουμε κάποιον που θα έρθει να κάνει αρπαχτή και να φύγει, αλλά να μείνει στον ΑΠΟΕΛ για πολλά χρόνια. Θα γίνει η δέουσα έρευνα που απαιτείται για τον κάθε υποψήφιο επενδυτή. Εξάλλου είναι και αυτός ο λόγος που αναθέσαμε σε αυτόν τον οίκο την ευθύνη εξεύρεσης επενδυτή».

Γιατί βρήκε επενδυτή ο Άρης και η Πάφος: «Δεν μπορώ να ξέρω. Υποπτεύομαι γενικά ότι οι επενδυτές είναι δύσκολο να πάνε σε μεγάλες ομάδες με αρκετό κόσμο, υπάρχουν συνελεύσεις και ούτω καθεξής. Δεν σημαίνει ότι ο επενδυτής που θα έρθει θα πρέπει να βάλει 25-30 εκατομμύρια αμέσως. Με 10-12 εκατομμύρια θα κάνει εύκολα τη δουλειά του, υπάρχει ένα χρέος προς το κράτος το οποίο είναι διευθετημένο».

Για το αν πρέπει να υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού: «Το μπάτζετ είναι πολύ δύσκολο να πέσει κάτω από το μισό. Ήδη το έχουμε μειώσει ελαφρώς. Υπάρχουν εν ενεργεία συμβόλαια, λειτουργικά έξοδα και δεν θα μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός».

Για το θέμα ενίσχυσης με επιθετικό: «Θα είμαστε μέχρι εκεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Θα γίνει σκληρή μάχη. Δεν ξέρω αν θα γίνει μεταγραφή. Ρωτήσαμε τον προπονητή μας αν χρειάζεται κάποιον ποδοσφαιριστή και απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρεί ότι το ρόστερ είναι πλήρες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με βαρύ βιογραφικό τους οποίους αναμένουμε να μπούμε στην ομάδα όπως οι Δώνης, Φετφατζίδης, Γουίλσον, Τομανέ…».

Previous post

«Το μεγαλύτερο sold out στην ιστορία είναι, ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ»

Next post

Αντωνίου: «Είτε θα μπει μνημόνιο, είτε θα βρεθεί επενδυτής»