Τμημα Δρομεων

Ηλιάδης: «Οι εντυπώσεις, οι στόχοι και η περηφάνια»

Τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το Μαραθώνιο του Βερολίνου, το μεγαλύτερο αγώνα που έτρεξαν ποτέ οι Δρομείς του ΑΠΟΕΛ, κατέθεσε ο Χρυσόστομος Ηλίαδης. Ο Υπεύθυνος του τμήματος και διατροφολόγος του Σωματείου μίλησε για τη δυσκολία στην προετοιμασία, αλλά και τους επόμενους στόχους του ΑΠΟΕΛ. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την περηφάνια όλων των αθλητών του τμήματος Δρομέων που τρέχουν με το ιστορικό έμβλημα του Σωματείου μας, δίπλα από την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία ματωμένη (το σύμβολο κατοχής).

Τι σου έκανε περισσότερη εντύπωση από το Μαραθώνιο του Βερολίνου;

«Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου είναι από τους σημαντικότερους αγώνες στον κόσμο και το γεγονός ότι τρέχεις σε ένα αγώνα όπου λαμβάνουν μέρος ολυμπιονίκες και κάτοχοι παγκοσμίου ρεκόρ είναι μεγάλη εμπειρία. Επίσης περάσαμε τέσσερις ημέρες όπου χιλιάδες άνθρωποι ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μεγάλο αγώνα. Όλο το Βερολίνο ήταν στημένο γύρω από τον Μαραθώνιο».

Οι αθλητές πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια για να τρέξουν;

«Υπάρχει πολύ μεγάλος αλλά περιορισμένος αριθμός εγγραφών. Αρχικά γίνεται κλήρωση και αν είσαι τυχερός θα περάσεις. Εάν δεν τα καταφέρεις τότε θα πρέπει να αναζητήσεις διάφορα μέσα, όπως τουριστικά γραφεία ή φιλανθρωπικές οργανώσεις (κάτι που έκανα εγώ)».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ερασιτέχνη να τρέξει σε τέτοιο μεγάλο αγώνα;

«Κοίτα, σε βαθμό δυσκολίας η διαδρομή ήταν εύκολη. Γι’ αυτό άλλωστε στη συγκεκριμένη διαδρομή πραγματοποιούνται και τα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ.

Αντιμετωπίσατε οποιαδήποτε δυσκολία στο Βερολίνο;

«Μόνο στην προπόνηση λόγω των καιρικών συνθηκών. Είχε τρομερή ζέστη, υγρασία και σκόνη. Εγώ προσωπικά δυσκολεύτηκα αρκετά να φορμαριστώ στο βαθμό που ήθελα, αφού 20 ημέρες πριν τον αγώνα έκανα μια μικρό επέμβαση (διάστρεμμα). Αυτό με δυσκόλεψε στο ψυχολογικό τομέα γιατί είχα μια έντονη ανησυχία να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Ευτυχώς, τέλος καλό όλα καλά».

Το κλίμα στους αθλητές και στον κόσμο

«Το κλίμα ήταν γιορτινό, με περισσότερους από 40 χιλιάδες αθλητές και διπλάσιους θεατές. Άπαντες ζούσαν στο ρυθμό του Μαραθωνίου και αυτό βοήθησε πάρα πολύ στην καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα. Ο κόσμος εξέπεμπε θετική ενέργεια στους Δρομείς που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Εδώ οφείλω να αναφερθώ για τη δική μας αδράνεια και καθυστέρηση στην διοργάνωση τέτοιου επιπέδου αγώνων όπου τα οφέλη (οικονομικά και μη) θα ήταν πολλαπλάσια.

Πως νιώσατε που τρέξατε με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σε Παγκόσμιο αγώνα;

«Κάθε φορά που τρέχουμε φορώντας το έμβλημα της ομάδας μας, την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία ματωμένη (το σύμβολο κατοχής), η συγκίνηση και η περηφάνια είναι τεράστια.. Ειδικά σε αγώνες του εξωτερικού όπου πάμε σαν δρομείς και αυτό το επιβεβαιώνω μιλώντας και με άλλους συναθλητές από το τμήμα μας».

Υπήρχαν υποστηρικτές από το πλήθος, Έλληνες ή Κύπριοι;

«Υπήρχαν αρκετοί Έλληνες ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθούσαν τον αγώνα και συχνά ακούγαμε ελληνικές φωνές να μας εμψυχώνουν! Βλέπαμε και εμείς τις Ελληνικές σημαίες οπότε ήταν πιο εύκολο να συνεχίσουμε τον αγώνα και να μην τα παρατήσουμε».

Το τμήμα Δρομέων στοχεύει να καθιερώσει την παρουσία του σε μεγάλους αγώνες;

«Θεωρώ πως έχουμε καθιερώσει την παρουσία μας σε αρκετούς αγώνες σε Κύπρο και εξωτερικό. Ήδη έχουμε τρέξει δυο συνεχόμενες χρονιές στην Κλασσική διαδρομή της Αθήνας, σε Γενεύη, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα. Λεμεσό και Πάφο και φέτος ήδη ετοιμάζουμε την μεγαλύτερη αποστολή μας με 13 άτομα στην Αθήνα στις 08 Νοεμβρίου. Στους άμεσους στόχους είναι οι Μαραθώνιοι στο Λονδίνο, στο Ρότερνταμ, στο Παρίσι και σε άλλους σημαντικούς αγώνες της Ευρώπης».

Previous post

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Καβενάγκι

Next post

Βρέθηκε ο μασκοφόρος