ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Αφιέρωμα: Δίνει… πόνο ο Μανιταράς!

Ο αντιΑΠΟΕΛισμός υπήρχε ανέκαθεν όμως γιγαντώθηκε από τη στιγμή που ο Πρόδρομος Πετρίδης αποφάσισε να αναμιχθεί στα διοικητικά της ομάδας μας (2001).

Η ομάδα μας βρισκόταν στην αφάνεια στα τελευταία χρόνια της χιλιετίας. Με το που ανάλαβε ο Πρόδρομος ο ΑΠΟΕΛ ξαναβρήκε τη χαμένη του στόφα, έγινε μόνιμος πρωταγωνιστής και κατέκτησε πάρα πολλούς τίτλους.

Πολλοί κατηγορούν τον Πρόδρομο γιατί δεν διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν είναι μετριοπαθής. Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι ένας άρρωστος ΑΠΟΕΛίστας και κάνει τα πάντα για να ανεβάσει την ομάδα μας στην κορυφή.

Με αφορμή της χθεσινή μεταγραφή του Κωνσταντίνου Μακρίδη θα θυμηθούμε όλες τις μεταγραφές Κυπρίων παικτών στο ΑΠΟΕΛ επί προεδρίας Πρόδρομου Πετρίδη, οι οποίες προκάλεσαν εγκεφαλικά στους αντιΑΠΟΕΛίστες.

Η αρχή έγινε με τον Κώστα Μαλέκο το 2001. Ο Πρόδρομος κατάφερε να φέρει το Μάλε στην ομάδα μας και να πετύχει ένα γερό πλήγμα στους χόχους οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Την ίδια χρονιά αποκτήθηκε ο Χάρης Χαραλάμπους οποίος αγωνιζόταν στην Ανόρθωση και ο Μάριος Αγαθοκλέους ο οποίος επαναπατρίστηκε για χάρη του ΑΠΟΕΛ.

Την επόμενη χρονιά η ομάδα μας απέκτησε άλλους δυο Κύπριους, το Σταύρο Γωργίου και το Νίκκι Παπαβασιλείου. Η μεταγραφή του Σταύρακα αποδείχθηκε λίρα εκατό για τον ΑΠΟΕΛ.

Οι μεγάλες «βόμβες» του Πετρίδη έσκασαν το καλοκαίρι του 2003. Ο Πρόδρος «έκλεψε» από τον Απόλλωνα τον Κωνσταντίνο Μακρίδη ενώ κατάφερε να φέρει στον Αρχάγγελο το Χρύση Μιχαήλ και να πετύχει ένα τεράστιο πλήγμα στην ΑΕΛ. Αμφότεροι, αναδείχθηκαν στον ΑΠΟΕΛ, πέτυχαν πάρα πολλά. Αυτές οι δυο μεταγραφές ήταν το προμήνυμα της νέας παντοκρατορίας του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Το 2004 ήρθε στην ομάδα μας ο Μάριος Νεόφυτου ο οποίος είχε περάσει στον παρελθόν από την Ανόρθωση και την ΑΕΛ. Ο Μάριος αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ για μια τριετία και πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα μας.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης αποχώρησε οικιοθελώς το Μάιο του 2006 παραχωρώντας τη θέση του στον Κυριάκο Ζιβανάρη. Ο Πρόδρομος επέστρεψε στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ το Δεκέμβριο του 2013. Ενίσχυσε σημαντικά την ομάδα μας τον Ιανουάριο και κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του νταμπλ μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2014 πέτυχε ακόμη ένα καίριο πλήγμα στους χόχους. Κατάφερε να ντύσει το Γιώργο Εφραίμ στα «γαλαζοκίτρινα» και προκαλέσει εμφράγματα στο παράρτημα του ακελ.

Η τελευταία βόβμα έσκασε χτες με την απόκτηση του Μακρίδη. Οι λεμεσιανοί θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Μακρίδης θα μπει στο αεροπλάνο και θα ταξιδέψει στην Ουγγαρία όμως λογάριαζαν χωρίς τον Πρόδρομο.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης έχει πανηγυρίσει με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής τέσσερα πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και μια είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Previous post

Εισιτήρια Διαρκείας 2015-16 (vid)

Next post

Επιστρέφει στην Κύπρο ο Πάρντο