ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Η σημασία της επιστροφής του Πάρντο

Έτοιμος να επιστρέψει είναι ο Ούρκο Πάρντο και είναι πολύ πιθανό ο Τόρστεν Φινκ να τον επαναφέρει στα γκολπόστ. Όχι επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον Διονύση Χιώτη στο διάστημα που χρειάστηκε για να τον αντικαταστήσει, αλλά γιατί ο Πάρντο λογίζεται ως ο βασικός τερματοφύλακας και έχει αποδείξει πολλάκις γιατί είναι.

Στον Βελγοισπανό γκολκίπερ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και τα δύο τελευταία πρωταθλήματα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος χρειάζεται τον καλό και σταθερό Πάρντο και στο κρίσιμο φινάλε της σεζόν για να σηκώσει και αυτή την κούπα, για να βαφτεί γαλαζοκίτρινο και αυτό το νταμπλ.

Ο Πάρντο με τις επεμβάσεις του συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε οι τελευταίοι τίτλοι να καταλήξουν στον ΑΠΟΕΛ. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική λοιπόν. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχε κάποιες περιόδους που δεν ήταν στα καλά του, παρασυρμένος από τις μεταπτώσεις όλης της ομάδας. Αλλά από ένα σημείο κι έπειτα, ειδικά μετά τα Χριστούγεννα, ήταν σταθερός και ενέπνεε τη σιγουριά που μας έχει συνηθίσει.

Στον πρώτο προημιτελικό με την Ανόρθωση τραυματίστηκε και ο τραυματισμός του αποδείχτηκε πιο σοβαρός από ότι φάνηκε και εκτιμήθηκε αρχικά. Από τότε πέρασε σχεδόν ενάμισης μήνας! Ήταν 4 Μαρτίου όταν τραυματίστηκε και ο Πάρντο θα επανεμφανιστεί την Κυριακή, 19 Απριλίου.

Στο διάστημα της απουσίας του ο ΑΠΟΕΛ έδωσε έξι παιχνίδια και κέρδισε τα μισά: είχε τρεις νίκες, μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Δέχτηκε τέσσερα γκολ σ’ αυτά τα έξι ματς και στα τρία από αυτά διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Αλλά η αξία της παρουσίας του Πάρντο δεν αποτιμάται μόνο σε αριθμούς. Γι’ αυτό και υπάρχουν λόγοι να χαιρόμαστε για την επιστροφή του, αν και δεν έχουμε κανένα απολύτως παράπονο από τον Χιώτη!

Previous post

Απλά... απολαυστικός

Next post

Πέρασε κιόλας ένας μήνας