ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Τσικίνης: «Δεν υπάρχει πέναλτι, κανονικό το γκολ του Σόουζα»

Ο Ελλαδίτης αναλυτής επίμαχων φάσεων Ηρακλής Τσίκινης ανέλυσε στην εκπομπή “Super Monday” τις 10 επίμαχες από τον αγώνα μας στο Μακάρειο με την Δόξα Κατωκοπιάς. 

ΦΑΣΗ 1/ 14:50 Γκολ ΑΠΟΕΛ (0-1), πέρασε την γραμμή; “Δύσκολη φάση, οριακή. Ξεκάθαρη άποψη θα μπορούσαμε να έχουμε αν είχαμε κάμερα επί της γραμμής. Από την πρώτη λήψη φαίνεται να πέρασε ολόκληρη, χωρίς να είμαστε 100% σίγουροι. Πάμε με το βοηθό γιατί δεν έχουμε καλύτερη λήψη”.

ΦΑΣΗ 2/ 26:40 Πέναλτι για τη Δόξα: “Ο διαιτητής έφυγε από τη φάση και αυτό είναι το πολύ σοβαρό για μένα. Ο διαιτητής δεν δίνει την παράβαση αρχικά. Ο παίκτης της Δόξας δίνει τη μπάλα και μετά ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ ίσως να τον βρίσκει. Περισσότερο πατά στο γρασίδι το πόδι του αμυντικού. Για μένα δεν υπάρχει πέναλτι. Ο ρεφ αρχικά φεύγει και μετά από 5-6″ με ποιο σκεπτικό αποφασίζει; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Πρέπει να απολογηθεί ο διαιτητής γιατί γύρισε μετά και έδωσε τη φάση. Αν το έδινε αρχικά θα λέγαμε ΟΚ, είδε μια φάση και το σφύριξε. Το θέμα είναι γιατί γύρισε πίσω και το σφύριξε; Η επιστροφή του είναι αδικαιολόγητη, μόνο ο ίδιος μπορεί να μας πει γιατί γύρισε. Και η κίτρινη γιατί δόθηκε; Για να δικαιολογήσει την απόφασή του η οποία ήταν λανθασμένη;”.

ΦΑΣΗ 3/ 29:10 Εκτέλεση πέναλτι/παίκτες μέσα: “Μπήκαν μέσα 3-4 παίκτες πριν εκτελεστεί. Ο κανονισμός λέει πως όταν γίνεται αυτό, δίνουμε επανάληψη. Γίνεται σε πολλά πέναλτι όμως η οδηγία της ΟΥΕΦΑ είναι σαφής, απαγορεύεται να μπαίνουν μέσα οι παίκτες”.

ΦΑΣΗ 4/ 35:20 Πτώση Κβιλιτάια-Ζητάει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ: “Δεν υπάρχει κάτι, περισσότερο ο επιθετικός πάει στο πόδι του αμυντικού”.

ΦΑΣΗ 5/ 45:00 Ζητάει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ-Μαρκάρισμα σε Νατέλ: “Και οι δυο πάνε στη μπάλα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπάρχει παράβαση. Είναι μια διεκδίκηση”.

ΦΑΣΗ 6/ 48:40 Κίτρινη στον Σάβιτς για την κίνηση του χεριού: “Τα χέρια δεν πρέπει να ανοίγουν. Παράνομο άνοιγμα εδώ, σωστή η κίτρινη κάρτα. Δεν θεωρώ ότι είναι κόκκινη γιατί δεν έχει πρόθεση να τον χτυπήσει και ούτε βλέπει τον επιθετικό”.

ΦΑΣΗ 7/ 52:50 Ζητάει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ-πτώση Σόουζα: “Δεν τον σπρώχνει με τα χέρια, τον βρίσκει με το σώμα. Θα ήταν πολύ ακραίο να δοθεί πέναλτι, πάμε με τον διαιτητή”.

ΦΑΣΗ 8/ 56:50 Φάουλ-κίτρινη στον Μάριο Στυλιανού: “Στην αρχή μου έκανε για κόκκινη αλλά ο αμυντικός αφήνει το πόδι στο έδαφος. Αν το σήκωνε ήταν κόκκινη. Σωστή η κίτρινη”.

ΦΑΣΗ 9/ 63:00 Ακυρώνεται γκολ του ΑΠΟΕΛ: “Δεν αμφισβητώ την τεχνολογία όμως αμφισβητώ αν δόθηκε το σωστό frame την ώρα της πάσας. Ο ΒΑΡίστας σταμάτησε στο σωστό δευτερόλεπτο τη φάση; Για μένα το γκολ είναι κανονικό και έπρεπε να μετρήσει. Και ελάχιστα να πατήθηκε το κουμπί λάθος, αλλάζει όλη η φάση”.

ΦΑΣΗ 10/ 89:00 2ο γκολ ΑΠΟΕΛ: “Ξεκάθαρα βρίσκει στο κεφάλι, δεν υπάρχει κανένα χέρι. Καθαρό το γκολ”.

Previous post

Με Οκριασβίλι, Νταουσβίλι, Τσεπάκ στο ντέρμπι

Next post

Εισιτήρια από 10 ευρώ για το ντέρμπι με την ΑΕΛ