ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Το κατάντημα έφερε κατακραυγή

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό, το ΑΠΟΕΛ γνώρισε μια ακόμα ταπεινωτική ήττα μέσα στην έδρα του από την ομάδα που πριν τον αγώνα ήταν στον πυθμένα της βαθμολογίας και ναι χωρίς ίχνος υπερβολής κινδυνεύει να έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες.

Με ποδοσφαιριστές που πριν από μερικά χρόνια, δύσκολα θα έβρισκαν θέση στον Αρχάγγελο και μια ομάδα που δεν μπορεί να κάνει βασικά πράγματα μέσα στο γήπεδο, η πορεία ελεύθερης πτώσης έχει καθηλώσει τους γαλαζοκίτρινους στην επικίνδυνη ζώνη και το χειρότερο είναι ότι δείχνουν πως δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Η ομάδα είναι αλήθεια πήγε να μπει στο σωστό δρόμο με το που ανέλαβε τα ηνία ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, αλλά είναι τόσο προβληματικό το ρόστερ και τόσα πολλά τα λάθη που έγιναν που η κατάσταση δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Αντικειμενικά κρίνοντας το φετινό ΑΠΟΕΛ όχι απλά είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει στο δυναμικό του ποδοσφαιριστές που θα δυσκολεύονταν καν να διεκδικήσουν θέση σε ρόστερ προηγούμενων χρόνων, έστω και σαν αναπληρωματικοί.

Όσοι δεν αποδέχονται αυτή την πικρή αλήθεια, απλά δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα κατάματα. Μια ομάδα που φτιάχτηκε μέσα από σωρεία λαθών για τα οποία δεν είναι κανένας άμοιρος ευθυνών. Φεύγουν προπονητές, αλλάζουν παίκτες, είναι αναλώσιμοι όσοι πέρασαν από πόστα τεχνικών διευθυντών και ανάλογων καθηκόντων και στο τέλος της ημέρας, έχουν μεν τις δικές τους ευθύνες όλοι αυτοί, αλλά δεν είναι οι μόνοι που φταίνε.

Ο κόσμος ξεσπά και καταλογίζει τεράστια ευθύνη και στη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη και σαφώς έχουν γίνει σοβαρότατα λάθη και από τους διοικούντες το ΑΠΟΕΛ. Κυρίως γιατί δεν φρόντισαν με τόσα εκατομμύρια που πέρασαν από τα ταμεία της εταιρείας να δουλέψουν σε πλήρως επαγγελματικό επίπεδο, με επαγγελματία τεχνικό διευθυντή που θα φτιάξει την ομάδα απρόσκοπτα και θα έχει την ευθύνη των επιλογών του. Γιατί όλοι τόσα χρόνια είναι αναλώσιμοι, φεύγουν με μεγάλη ευκολία προπονητές και δεν είναι τυχαίο που μόνο ο Τόμας Κρίστιανσεν κατάφερε να βγάλει ολόκληρη χρονιά στη μετά Ιβάν Γιοβάνοβιτς εποχή.

Aποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας, έγινε η επιεικώς ατυχέστατη επιλογή Μικ Μακάρθι για τον πάγκο και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, έγιναν και άλλα πολλά που δεν έχουν καμία ποδοσφαιρική λογική. Όπως για παράδειγμα το ότι αποκτήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές, Γκάρνερ και Μπερν με υπόδειξη και εισήγηση του Μακάρθι που ήταν με το ενάμισι πόδι στην έξοδο, με αποτέλεσμα ο Πουρσαϊτίδης να μην μπορεί καν να κάνει τέσσερις δικές του επιλογές, ενώ αν μπορούσε ίσως να έκανε 14!

Γενικότερα το ΑΠΟΕΛ δεν εκπέμπει υγεία και στο γήπεδο και στον τρόπο που λειτούργησε σε πολλούς τομείς, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ξεσπά όλο και περισσότερο και να ζητά απονομή ευθυνών και εξηγήσεις για το τωρινό κατάντημα της ομάδας. Η κατακραυγή και η αγανάκτηση του κόσμου μεγαλώνει, με την ομάδα να δείχνει ανήμπορη να έχει σωστή αντίδραση και να μην ξέρει κανείς αν είναι αυτός ο πάτος, ή αν έχει και παρακάτω.

Από την άλλη ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είναι υποχρεωμένος με αυτούς που έχει να πορευτεί και να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα για να μην έρθουν τα χειρότερα. Ο «Πούρσα» δεν είναι αναλώσιμος, είναι αγαπητός και αποδεκτός στον κόσμο και ναι μεν έχει την ευθύνη να αλλάξει την κατάσταση, αλλά αναγνωρίζουν όλοι πως αυτή η ομάδα δεν είναι δικό του δημιούργημα. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και η ομάδα αν και χρειάζεται ηρεμία, δεν είναι εύκολο να την βρει υπό αυτές τις περιστάσεις.

Ο προβληματισμός είναι έντονος, οι αντιδράσεις πολλές και κάτω από δυσμενή δεδομένα το ΑΠΟΕΛ υποχρεούται να στρέψει την προσοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο την ερχόμενη Τετάρτη. Έχει ανάγκη από άμεση αντίδραση και επιστροφή στις νίκες αλλιώς θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος ο κίνδυνος καθώς είναι στον ίδιο βαθμολογικό απολογισμό με την ομάδα που είναι στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Κώστας Παναγιώτου

Previous post

Η κινδυνολογία που έχει μετατραπεί σε ωμή πραγματικότητα

Next post

Ντροπή τους για το κατάντημα