ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Το αγωνιστικό, η διοίκηση και η επόμενη μέρα

Είναι γεγονός ότι η Ομάδα μας περνά πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η μέχρι τώρα  συγκομιδή βαθμών είναι πραγματικά απελπιστική και δεν ταιριάζει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό αλλά σε ομάδα που κινδυνεύει να υποβιβαστεί. Δεν υπερβάλλουμε ούτε κινδυνολογούμε αλλά οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Βρισκόμαστε στην 11η θέση με 10 βαθμούς. Σε 10 παιχνίδια μετράμε 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες ενώ σημειώσαμε 6 γκολ και δεχτήκαμε 10.

Ποδοσφαιριστές

Είναι φανερό ότι πολλοί ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να βοηθήσουν. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά όπως μια πάσα και ένα αξιοπρεπές τελείωμα. Φταίνε αυτοί ή φταίνε αυτοί που τους έφεραν; Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Για παράδειγμα ποδοσφαιριστές όπως ο Λουντέμο και ο Νούχιου δεν ευθύνονται αυτοί που δεν μπορούν να προσφέρουν. Η απόδοση τους μπορεί να φτάσει ως ένα σημείο και αυτό θα έπρεπε να το δουν οι αρμόδιοι πριν τους υπογράψουν. Από την άλλη, ποδοσφαιριστές όπως ο Ατζίλι, ο Μπεν Σαχάρ και ο Εντογκαλά που κουβαλούν ένα πολύ βαρύ βιογραφικό και έχουν τρομερές δυνατότητες, έχουν αρκετές ευθύνες που δεν αποδίδουν. Δε γνωρίζουμε ποιος είναι ο λόγος που δεν αποδίδουν αλλά κρίνουμε εκ τους αποτελέσματος και το αποτέλεσμα λέει για παράδειγμα ότι ο Μπεν Σαχάρ πριν έρθει στην Ομάδα μας κατάφερε σε 151 αγώνες να πετύχει 62 γκολ και με τα χρώματα της Ομάδας μας σε 12 παιχνίδια κατάφερε να σκοράρει μόλις 1 γκολ. Το συμπέρασμα από όλο αυτό είναι ένα. Ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται στοχευμένα σε ποδοσφαιριστές που ναι μεν να έχουν δυνατότητες, αλλά και που να είχαν σταθερές αποδόσεις και να ήταν συνεπείς προς τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν χωρίς να αδιαφορούν. Στο κάτω κάτω δεν ψάχνουμε τον παιχταρά αλλά τον ποδοσφαιριστή που όσο ξέρει τόσο θα παίζει και δεν θα δέχεται να χάσει.

Περί διοίκησης

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι υποσχέσεις όχι μόνο δεν μας πείθουν αλλά μας αηδιάζουν. Τα λάθη που έγιναν από τη συγκεκριμένη διοίκηση οδήγησαν την ομάδα σε ένα κατήφορο που δείχνει να μην έχει τέλος. Όπως προανέφερα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ή βρίσκει η διοίκηση τον τρόπο να ανατρέψει το όλο κλίμα ούτως ώστε να μπορέσει η ομάδα να ορθοποδήσει ή αποχωρεί με τον σωστό βέβαια τρόπο. Όχι από την μια μέρα στην άλλη αλλά σταδιακά καθώς μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με λιποταξία και μη ανάληψη ευθυνών.

Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Ομάδα μας σε μια κατάσταση που έμοιαζε με εφιάλτη αν την φανταζόμασταν πριν 2-3 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά είμαστε ο ΑΠΟΕΛ και είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε. Δεν μπορούμε να βουλιάξουμε σε αυτή τη κατάσταση από τον Νοέμβριο. Η ηττοπάθεια δεν ήταν ποτέ μέσα στο DNA μας. Είμαστε υπόχρεοι να πηγαίνουμε σε κάθε αγώνα για την νίκη όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα του προηγούμενου. Ελπίζουμε να το καταλάβουν αυτοί που πρέπει έστω και την υστάτη.

Πορτοκαλί Τιμωρός

 

Previous post

Να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία

Next post

Δεν έχουμε αντί-«Ντέβι» στο ρόστερ