Ποδοσφαιρο

Θα παίξει πάλι με τρεις πίσω;

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μας στα τελευταία παιχνίδια. Το πλάνο που θα επιλεγεί, δεν έχει να κάνει μόνο με τα θέλω του προπονητή αλλά κυρίως με τους ποδοσφαιριστές που έχεις στην διάθεση σου.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει προτίμηση στον σχηματισμό με τρεις στην άμυνα, δυο να ανεβοκατεβαίνουν στα άκρα, γεμάτο κέντρο και δυο επιθετικούς. Δυστυχώς ο ΑΠΟΕΛ την δεδομένη στιγμή δεν διαθέτη τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επιτυχώς σε ένα σχηματισμό 3-5-2 με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές τρύπες στην άμυνα ενώ επιθετικά είμαστε ακίνδυνοι.

Μπορεί με θεωρητικά μικρότερες ομάδες να δούλεψε επιτυχώς το εν λόγο σύστημα αλλά με πιο δυνατούς αντιπάλους που έχουν ποιότητα αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και αυτό αποδείχτηκε στον αγώνα με την Ομόνοια.

Το παιχνίδι Κυπέλλου θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος καθώς ο ΑΠΟΕΛ τώρα έχει αγωνιστικό κίνητρο ενώ η Ομόνοια θα θέλει να μείνει στο παιχνίδι του νταμπλ. Η ομάδα μας παίζει το τελευταίο της χαρτί και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Σάββας Πουρσαϊτίδης που πρέπει να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας του στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα τους πράσινους και σίγουρα θα κάνει αλλαγές σε πρόσωπα ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και αλλαγές στον σχηματισμό.

Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι εάν θα παρατάξει ξανά την ομάδα με τρεις στην άμυνα ή εάν θα επιλεγεί ένα πιο συντηρητικό σχήμα καθώς ο ΑΠΟΕΛ είναι τυπικά γηπεδούχος και δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ.

@orangeWOLF

Previous post

Η επόμενη μέρα

Next post

Τί γίνεται με Byrne