ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Θα είναι πολλές οι ελλείψεις

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού ολοκληρώνεται σήμερα και από αύριο, 1η Ιουλίου ο ΑΠΟΕΛ αρχίζει δουλειά για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γίνουν εργομετρικές εξετάσεις και την Παρασκευή η πρώτη προπόνηση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέστρεψε στην Κύπρο και προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του να ξεκαθαρίσει όσο γίνεται και μπορεί, τις πάρα πολλές εκκρεμότητες. Ο Ελλαδίτης προπονητής επικοινωνεί πολλές φορές καθημερινά με τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη και ενημερώνεται αμέσως για κάθε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές που θ’ αποκτηθούν.

Είναι ξεκάθαρο και κατανοητό σε όλους ότι ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές του και μάλιστα σε κάποιες πολύ σημαντικές θέσεις (τερματοφύλακας, κεντρικός αμυντικός, σέντερ φορ), θέλει δύο νέους ποδοσφαιριστές. Τα σημερινά δεδομένα λοιπόν δείχνουν ότι στις επόμενες λίγες ημέρες θα πρέπει να γίνουν πολλά προκειμένου στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας να είναι έτοιμος ο βασικός κορμός της νέας ομάδας που θα κτίσει ο Ουζουνίδης. Στην πρώτη προπόνηση θα συμμετάσχει ο νεαρός Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Ραφαέλ Σάντος.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντίνο Αποστολάκη. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης θα ξεκουραστεί για δύο εβδομάδες και στις προπονήσεις αναμένεται να ενταχθεί μετά τις 10 Ιουλίου. Ο Νορβηγός Μάριους Λουντέμο έχει συμβόλαιο μέχρι τέλος Ιουλίου αλλά γίνονται προσπάθειες για να μπορέσει να ενταχθεί στον ΑΠΟΕΛ το αργότερο μέχρι τα μέσα του νέου μήνα. Εκτός απροόπτου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες λίγες μέρες η συμφωνία με Γκιμαράες για τον 25χρονο τερματοφύλακα Μιγκέλ Σίλβα.

Για τον Φράνσις Ουζόχο, θα πρέπει οι «γαλαζοκίτρινοι» να περιμένουν τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Όσον αφορά στις άλλες αναγκαίες προσθήκες, η τεχνική ηγεσία δίνει προτεραιότητα στην απόκτηση ενός σέντερ φορ ικανού να καταστεί η βασική επιθετική αιχμή της ομάδας και να έχει σημαντική συνεισφορά στην αποτελεσματικότητα της.

Μαθαίνουμε ότι ξεχωρίζει η περίπτωση επιθετικού τον οποίο ο κ. Ουζουνίδης γνωρίζει πολύ καλά.

 

Γιώργος Παττίχης

Previous post

Αλλάζουν όλα στην άμυνα

Next post

Δρομολογήθηκαν εξελίξεις, έρχονται ανακοινώσεις