ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Θ. Κυριακίδης: «Η επιτροπή δεν έχει πρόθεση να αλλάξει την διοίκηση»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομάδας μας Θεόδωρος Κυριακίδης μίλησε στον Super Sport FM και στην εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» κάνοντας αναφορά στα διοικητικά και τα αγωνιστικά της ομάδας.

Για την πρωτοβουλία εξωδιοικητικών παραγόντων για δημιουργία επιτροπής που σκοπό θα έχει την ελεγκτική και συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών με ορίζοντα τη Γενική Συνέλευση: «Ήταν μία πρωτοβουλία του Γιάννη Δημητρίου, μέλος του Συμβουλίου πριν πέντε χρόνια. Ο λόγος ήταν να συσταθεί μία επιτροπή εντελώς ανεξάρτητη, με τις ευλογίες εταιρείας και σωματείου. Δεν θα μπορούσε να είναι μονόπλευρο, γιατί θα ήταν παράδοξο να ορίσει μία επιτροπή η εταιρεία και να μην είχε την συγκατάθεση του σωματείου. Έτσι έγιναν συναντήσεις και με τις δύο πλευρές ώστε να γίνει η σύσταση της επιτροπής. Θα ήταν ανεξάρτητα άτομα, εκτός του Συμβουλίου».

Για το ρόλο που θα έχει η επιτροπή: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κάποιος έλεγχος για να δούμε που στέκεται η εταιρεία, γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί, χορηγοί δεν βρίσκονται εύκολα, έτσι πρέπει να μπει ένας προγραμματισμός, ώστε να γίνει βιώσιμη η εταιρεία. Η επιτροπή δεν έχει πρόθεση να αλλάξει κάποια διοίκηση ή να της επιβληθεί. Έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη»

Για τη σημερινή κατάσταση της εταιρείας: «Δεν είναι άσχημη η οικονομική εικόνα της εταιρείας, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη. Εκεί χρειάζεται η επιτροπή ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα».

Για τη θέση του σωματείου: «Το σωματείο έχει θεσμικό ρόλο και θα έπρεπε να ζητήσει να γίνει αυτή η επιτροπή ώστε να γίνει ο έλεγχος».

Για το αν προχωρά η σύσταση της επιτροπής: «Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε, γιατί δεν υπάρχει εντολή από κανέναν και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτεπάγγελτα. Το ιδανικό θα είναι να μας δώσουν και το Σωματείο και η Εταιρεία την εντολή».

Για την στήριξη του κόσμου: «Μόνο ο κόσμος μπορεί να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά πρέπει να δείξουμε μία καθαρή εικόνα, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Για τα αγωνιστικά: «Νομίζω πως είναι η πιο δύσκολη χρονιά από όσες θυμάμαι εγώ τουλάχιστον. Δεν βλέπουμε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε, η βαθμολογική κατάσταση μας στεναχωρεί. Ο ερχομός του Σάββα Πουρσαϊτίδη βελτίωσε την εικόνα, γιατί βλέπουμε μία προσπάθεια να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσουν όλοι να σώσουν ότι σώζεται από τη φετινή χρονιά. Δυστυχώς άργησε να γίνει αυτό, ο Σάββας είναι από τους πιο ικανούς προπονητές στην Κύπρο και μπορεί να προσφέρει πολλά».

Previous post

«Σε φυσική θέση το χέρι του Λουντέμο»

Next post

Αυτός σφυρίζει στο Τσίρειο