ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΣωματειο

Τα μέλη του Σωματείου μας ενέκριναν ομόφωνα την συμφωνία για το γήπεδο

Στην Ετήσια Τακτική Γενική και Καταστατική Συνέλευση του ΑΠΟΕΛ που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ, εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Σωματείου μας η συμφωνία για την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου.

Επίσης εγκρίθηκε εισήγηση για καταστατική αλλαγή έτσι ώστε το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί στην Εκλογική Συνέλευση του Σωματείου ΑΠΟΕΛ την Παρασκευή 31 Μαιου, να έχει τετραετή θητεία και όχι διετή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διεργασίες για το ιδιόκτητο γήπεδο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Σωματείου Κυριάκος Ζιβανάρης συνεχάρη τον Πρόδρομο Πετρίδη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ποδοσφαιρική  μας Ομάδα.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες του για να κρατήσει το ΑΠΟΕΛ ενωμένο σε μια δύσκολη περίοδο. Παράλληλα ευχήθηκε όπως η επιτυχία με την κατάκτηση του τίτλου να αποτελέσει την αρχή μιας οικονομικής ανάκαμψης και ακολούθως αναφέρθηκε στα υπόλοιπα τμήματα.

Σχετικά με το γηπεδικό, στόχος είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2025 να βρεθούν όλοι οι επενδυτές που θα συμμετέχουν. Το Σωματείο θα πάρει σοβαρά έσοδα από το γήπεδο, τα οποία θα αυξάνονται κάθε έτος.

Το Σωματείο θα είναι ο τελικός και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του γηπέδου.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ: «Ορίστηκε Γενική Συνέλευση όφειλαν να είναι και άλλοι εδώ. Έπρεπε να ήμασταν ευγνώμων για το γήπεδο», είπε παίρνοντας το λόγο ο Πρόδρομος Πετρίδης, έπειτα από επισήμανση ενός μέλους για τον ελάχιστο κόσμο στη Συνέλευση.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΙΒΑΝΑΡΗΣ: «Δεν είναι συνηθισμένη Συνέλευση, είναι μία Συνέλευση που θα δώσει νόημα στο όνειρο κάθε ΑΠΟΕΛιστα να έχει το δικό του «σπίτι». Αυτό το συμβούλιο θα ενημερωσει και θα ζητήσει να επικυρωθει αυτή η συμφωνία. Συγχαίρω τον Πρόεδρο, Πρόδρομο Πετρίδη για τις επιτυχίες του και το πρωτάθλημα που πήρε η ομάδα. Δεν είναι «μυστικό» οτι έχουμε φιλικές σχέσεις. Μας επέκριναν πως κάνουμε πλατες της εταιρείας σε βαρος του σωματειου. Για μένα ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας και μοναδικός. Κανένας δεν μπορεί να επικρίνει ότι όλα όσα κάναμε ήταν για καλό του ΑΠΟΕΛ».

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: «Η κατασκευή του γηπέδου υπολογίζεται γύρω στα 35 εκατομμύρια με σημερινές αξίες εκ των οποίων τα 12 εκατομμύρια περίπου θα μπορούν να καλυφθούν από την επιχορήγηση που δικαιούται το σωματείο από τον ΚΟΑ.

Για το ποσό του υπολείπεται, θα γίνει μια προσπάθεια εξεύρεσης κεφαλαίων μέσω της νέας εταιρείας γηπέδου. Η εταιρεία γηπέδου, ιδρυτικός μέτοχος της είναι ο κύριος Ιορδάνους, θα είναι το νομικό πρόσωπο μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί χρηματοδότηση από επενδυτές. Ο κύριος Ιορδάνους δεσμεύεται όπως εξασφαλίσει χρηματοδότη μέσω ιδίων κεφαλαίων για τουλάχιστον το 33% του υπολοίπου το οποίο μπορεί να αυξηθεί μέχρι και το 49%. Με δεδομένο ότι το ποσό μου υπολείπεται είναι 23 εκατομμύρια η συνεισφορά του κυρίου Ιορδάνους θα κυμαίνεται μεταξύ 7.6 εκατομμύρια και 11.3 εκατομμύρια, μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπος».

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ:
Αύξηση διάρκειας του Διοικητικού Συμβουλίου από δύο σε τέσσερα χρόνια. Επίσης, αυξήθηκαν τα ποσά που αφορούν τους δωρητές και τους ευεργέτες της ομάδας.

Previous post

Εγκαίνια με Εφραίμ και Κρέσπο

Next post

Πετρίδης: «Δικαιώθηκαν οι κόποι μας»