Ποδοσφαιρο

Τ. Αντωνίου: «Χρειάζεται εκ βάθρων αναδόμηση»

Ο παλαίμαχος άσος μας, προπονητής και εκπρόσωπος τύπου της Ομάδας μας Τάκης Αντωνίου, μιλώντας στον Super Sport FM σημείωσε πως η αλλαγή στην Ομάδα με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη είναι εμφανής, όμως μέσω αυτής αναδείχθηκαν και οι αδυναμίες της ως προς την ποιότητα των παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Αναγνωρίζω την αλλαγή στην ομάδα μας μετά και την ανάληψη καθηκόντων του νέου προπονητή, ο οποίος έδωσε ταυτότητα στο παιχνίδι. Μέσω της νέα προσπάθειας του κ. Πουρσαϊτίδη ταυτόχρονα εμφανίστηκαν και αδυναμίες στον ΑΠΟΕΛ. Ανέβασαν την απόδοση τους κάποιοι παίκτες, αλλά φάνηκε και που είναι τα όρια τους. Υστερούμε έναντι των άλλων ομάδων που είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία. Ο λόγος που έπαιξε καλύτερα το ΑΠΟΕΛ στα τελευταία δέκα λεπτά είναι γιατί ο Απόλλων θέλησε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Γιατί δεν κάναμε φάση στα υπόλοιπα 80 λεπτά; Επειδή οι δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ δεν φτάνουν στα επίπεδα που πρέπει να έχει μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Αυτή τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι καμία ομάδα της σειράς. Έχει καλούς παίχτες και ο κ. Πουρσαϊτίδης μπορεί να βοηθήσει και άλλο την ομάδα. Οι υπόλοιπες που είναι κοντά στο ΑΠΟΕΛ δεν είναι μεγαθήρια. Είναι και ο θεσμός του κυπέλλου που μπορεί να κυνηγήσει πράγματα. Όπως αντιλαμβάνεστε στην εξάδα δεν είναι εύκολο να πάρει κάποια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Θα πρέπει να επιδιώξει την έξοδο μέσο του κυπέλλου. Εκεί πρέπει ο ΑΠΟΕΛ να τα δώσει όλα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Σάββα Πουρσαϊτίδη και το καλοκαίρι να κτίσει ένα ΑΠΟΕΛ που θα φέρει κύρος στην ομάδα. Χρειάζεται εκ βάθρων αναδόμηση για να ξαναγίνει ομάδα όπως ήταν. Να βάλει τις βάσεις μέσω της σωστής επιλογής νέων παικτών για να βρει ο ΑΠΟΕΛ την ταυτότητα που είχε τα προηγούμενα χρονιά».

Για το κύμα ανάμεσα στις ομάδες για τροποποίηση της προκήρυξης και πρωτάθλημα 14 ομάδων τη νέα σεζόν, είπε: «Καταλαβαίνω πλήρως την κατάσταση που επικρατεί. Δεν είμαι απολυτός. Θα πρέπει να συζητούνται κάποια πράγματα και αν δικαιολογούνται τότε προχωρούμε. Δεν είμαι απολυτός και δεν μου αρέσει να κατηγορούν κάποιοι εκ του ασφαλούς. Εδώ άλλαξε η ζωή μας όλη.

Μπορεί να γίνουν λάθη και με το VAR αλλά πόσα άλλα διορθωθήκαν; Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα για μένα το λάθος του διαιτητή ήταν ότι σφύριζε γρήγορα αλλά να μη του δώσουμε το ελαφρυντικό ότι εκείνη τη στιγμή είδε χέρι; Με την πάροδο του χρόνου θα το χειρίζονται καλύτερα. Αν δούμε ότι υπάρχουν κάποιοι που κάνουν λάθη εσκεμμένα και επανειλημμένα να φεύγουν. Δεν παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής. Στον κόσμο αρέσει να τοποθετείτε γενικότερα, αλλά όσο αφορά το VAR πρέπει να δώσουμε χρόνο. Έχουν γίνει λάθη αλλά έχουν διορθωθεί λάθη. Θα δούμε σε βάθος χρόνου ότι κάποια πράγματα σταδιακά θα σταματήσουν όπως τα κρατήματα στην περιοχή μετά από κόρνερ.

Διάβασα δηλώσεις του Σαλάχ. Δε μου αρέσει το VAR είπε και ας τιμωρηθώ. Σε μια δίκη μπορεί να ανταλλάσσονται φιλιά διότι κέρδισες μια υπόθεση αλλά μετά έρχεται το εφετείο και την αλλάζει. Για μένα το VAR είναι σαν ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Previous post

Γ. Δημητρίου: «Νούμερο ένα εχθρός του ΑΠΟΕΛ ο κακός παραγοντισμός»

Next post

Ανουάρ: «Ήρθα για να κερδίσω έναν τίτλο»