Ποδοσφαιρο

Σίλβα: «Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να βρίσκεται σε αυτή τη θέση»

Ο Μιγκέλ Σίλβα παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της ομάδας μας. Μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από την Σλόβαν Λίμπερετς για το Europa League, στο κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά και στον νέο μας προπονητή.

Αναλυτικά:

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής από την ομάδα. Αν και σύντομο το διάστημα έχουν συμβεί αρκετά…

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΑΠΟΕΛ οι πάντες με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους. Όμως στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με απόλυτο επαγγελματισμό και τα κακά αποτελέσματα που φέραμε δε συνάδουν με τους στόχους που έχουμε βάλει όλοι μας. Δε συνάδουν με την ιστορία της ομάδας και με τις προσδοκίες του κόσμου. Το γνωρίζουμε αυτό και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα».

Το πρώτο μεγάλο πλήγμα ήταν ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύεις αυτό επηρέασε και την εικόνα της ομάδας σε μεγάλο βαθμό.

«Νομίζω πως ναι. Ήταν ένας στόχος που έπρεπε να πετύχουμε και που δυστυχώς φθάσαμε μέχρι το τελευταίο σκαλοπάτι αλλά δεν τα καταφέραμε. Μας σόκαρε μπορώ να πω γιατί κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε εκείνο το ματς στο Λίμπερετς. Το να χάνεις με τέτοιο τρόπο την τελευταία στιγμή και ενώ είσαι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο είναι κάτι που σε πληγώνει αφάνταστα. Όμως προσπαθήσαμε να σηκώσουμε τα κεφάλια μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Όμως τα αποτελέσματα δεν μας δικαιώνουν και φανερώνουν ότι όντως ο αποκλεισμός μας είχε επηρεάσει

Τώρα ο κύριος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Η αρχή δεν ήταν και η καλύτερη. Ποιοι πιστεύεις είναι οι λόγοι για το κακό ξεκίνημα;

«Πραγματικά δεν μπορώ να προσδιορίσω κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται. Όλοι μας δουλεύουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όμως δυστυχώς δεν το δικαιολογούμε και αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει σε κάθε λεπτό της μέρας και ψάχνουμε για τις λύσεις. Να είναι βέβαιος ο κόσμος ότι σε κανένα δεν αρέσει να έχει κακά αποτελέσματα και θα κάνουμε τα πάντα για να το ανατρέψουμε. Νομίζω ότι δεν είχαμε ούτε την τύχη μαζί μας τον τελευταίο καιρό. Είδα σε πολλές φάσεις γκολ που έπρεπε να σκοράρουμε να μην μπαίνουν και ακριβώς το ανάποδο. Γκολ που δεν έπρεπε να δεχθούμε να καταλήγουν στα δίχτυα. Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βρούμε τα στοιχεία που μας λείπουν και να αρχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια. Επίσης θεωρώ ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία. Ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα, η Πόρτο δεν βρίσκονται εκεί που βρίσκονταν συνήθως γιατί έχουν χάσει το πιο σημαντικό στοιχείο. Τον κόσμο τους».

Υπάρχει πλέον ένας νέος προπονητής. Μπορείς  να μας δώσεις κάποια στοιχεία από τη δική του φιλοσοφία…

«Νομίζω ότι το πρώτο και πιο ισχυρό στοιχείο που έχει βάλει από την πρώτη στιγμής στις προπονήσεις, ο κ. ΜακΚάρθι είναι ότι θέλει να βλέπει μια ομάδα που να είναι πολύ πιο απαιτητική σε κάθε στιγμή του αγώνα. Να βγάζει ένταση και να κυνηγά την κάθε μπάλα. Και μόλις τη χάνεις, άμεσα να την επανακτάς. Και βεβαίως να αρχίσουμε να σκοράρουμε. Πρέπει όλοι μας να δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο ότι δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα και οι νίκες θα έρθουν».

Πιστεύεις ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί στην ομάδα…

«Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς. Πάντα πρέπει να παλεύεις και να το πιστεύεις. Αυτή είναι η νοοτροπία του ΑΠΟΕΛ και αυτή θα ακολουθήσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα εκπληκτικό άθλημα ακριβώς για αυτό τον λόγο. Εκεί που είσαι κάτω και νιώθεις ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν σωστά, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Previous post

Ο αγώνας μέσα απο τα μάτια του monoapoel

Next post

Το απόστημα που προκαλεί πόνο στον ασθενή