ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Σφυρηλατημένος στα δύσκολα ο Σεμπακέ

Σε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα 24sports παρουσιάζεται η πορεία του εκλεκτού για το δεξί άκρο Ισάμ Σεμπακέ από τις δυσκολίες και την βιοπάλη, στην καταξίωση. 

Αναδημοσιεύουμε το ωραίο αυτό θέμα: 

Στο πρόσωπο του Ισάμ Σεμπακέ εντόπισε τον εκλεκτό για το δεξί άκρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, με τις πληροφορίες να θέλουν τον 31χρονο Μαροκινό διεθνή να ταξιδεύει σύντομα για τη Βουλγαρία για να υπογράψει συμβόλαιό συνεργασίας με τους «γαλαζοκίτρινους» και να ενσωματωθεί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της νέας του ομάδας.

Ο Σεμπακέ έρχεται στον ΑΠΟΕΛ μετά από εφτά καρα-γεμάτες σεζόν σε Χάβρη και Μαλάτιασπορ, όπου μέτρησε συνολικά 214 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας και την πρώτη της Τουρκίας αντιστοίχως.

Τη σεζόν που μας πέρασε, μάλιστα, ο διεθνής Μαροκινός χαρακτηρίζεται ως ο πιο σταθερός παίκτης της Μαλάτιασπορ… σπάζοντας τα κοντέρ από πλευράς λεπτών συμμετοχής, μετρώντας (μόνο στο πρωτάθλημα) 2956’ στις 35 συμμετοχές που κατέγραψε, περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του.

Ο δρόμος προς την καταξίωση, πάντως, κάθε άλλο παρά με ροδοπέταλα ήταν στρωμένος για τον Σεμπακέ. Όταν έκανε ακόμα τα πρώτα του βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου αγωνιζόμενος σε ομάδες των μικρών κατηγοριών της Γαλλίας, τα χρήματα που έπαιρνε ήταν τόσο λίγα που ήταν υποχρεωμένος να κάνει ταυτόχρονα διάφορες άλλες δουλειές προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.

Παράλληλα, κατάφερε να φτάσει στο σημείο να κάνει καριέρα έστω κι αν δεν είχε καταφέρει να μπει από μικρός σε κάποια ποδοσφαιρική ακαδημία, πράγμα πάντως που, όπως λέει ο ίδιος, τον έχει βοηθήσει να σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα του.

«Το να εισέλθεις σε ποδοσφαιρική ακαδημία δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούσα να περάσω αυτή την πόρτα, αλλά δούλεψα σκληρά. Αν όμως καταφέρεις τελικά να μπεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, έχεις πλεονεκτήματα. Ξέρεις πολύ καλά από πού προέρχεσαι και τι ζωή μπορείς να έχεις και αυτό σε δυναμώνει πνευματικά. Γι’ αυτό θεωρώ ότι έχω πλεονέκτημα, γιατί μπήκα από την πίσω πόρτα. Ξέρω τις προκλήσεις της ζωής και όταν μπω στο γήπεδο, παίζω ανάλογα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Μετά από μια άκρως παραγωγική τετραετία στην Τουρκία, ο Σεμπακέ αλλάζει παραστάσεις και έρχεται στην Κύπρο για να δώσει στον ΑΠΟΕΛ αυτά που ζητά για το δεξί άκρο της άμυνάς του.

Previous post

Ενέργειες για τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου

Next post

Κλωναρίδης... τέλος και επίσημα