Τα ΜΜΕ για 'μας

Ρόστερ που ταιριάζει στη φιλοσοφία Σωφρόνη Αυγουστή

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μαζί τους συνεργάτες του δουλεύουν εντατικά στον Αρχάγγελο ενόψει και της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Ο Κύπριος προπονητής δίνει έμφαση σε όλους τους τομείς (ψυχολογία, τακτική, φυσική κατάσταση) έτσι ώστε να παρουσιαστεί ο ΑΠΟΕΛ βελτιωμένος στο παιχνίδι της μεθεπόμενης Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, στο οποίο θα πραγματοποιήσει το επίσημο του ντεμπούτο στον πάγκο.

Είναι γνωστό ότι ο Αυγουστή αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας και το ρόστερ που έχει στη διάθεση του στον ΑΠΟΕΛ συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία του.

Μεσοεπιθετικά υπάρχουν πάρα πολλές και ποιοτικές επιλογές, κάτι που δίνει την ευχέρεια στον Κύπριο προπονητή να μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα συστήματα, ανάλογα και με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα.

Πέρα από το σύνηθες 4-2-3-1 ή 4-3-3, οι επιλογές που υπάρχουν δίνουν τη δυνατότητα στον Κύπριο προπονητή να επιλέξει ακόμη και ένα καθαρό 4-4-2 σε κάποια παιχνίδια, εφόσον θέλει να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα τους Μάγκλιτσα και Κβιλιτάια, με τον πρώτο να παίρνει ρόλο περιφερειακού επιθετικού σε αυτό το ενδεχόμενο. Σαν 2ος επιθετικός μπορεί επίσης να αγωνιστεί και ο Λέο Νατέλ (αν και προορίζεται περισσότερο για τα φτερά) όπως και ο Θεοδώρου.

Το 4-4-2 είναι ένα σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να υπάρξει θέμα στη μεσαία γραμμή, ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει στην ομάδα ο πολυσύνθετος Λούκας Σόουζα που μπορεί να κάνει τα πάντα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Η διαχείριση των πολλών ποιοτικών μεσοεπιθετικών αποτελεί ένα από το μεγάλα στοιχήματα του Λεμεσιανού προπονητή, ο οποίος καλείται να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα και να δείξει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι δείγματα γραφής, όσο αφορά τη φιλοσοφία που θα έχει ο νέος ΑΠΟΕΛ… Ο ΑΠΟΕΛ του Σωφρόνη.

Ρεπορτάζ: Σάββας Λαζανιάς στο 24sports

Previous post

Ο Άλεξ Ντα Σίλβα για τον Σωφρόνη

Next post

Μέρα φωτογράφησης