Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των προέδρων πέντε σωματείων (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Εθνικός Άχνας) με τον Έφορο Φορολογίας, ο πρόεδρος της Ομάδας μας, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας εκ μέρους όλων των σωματείων – εταιρειών που εκπροσωπήθηκαν, είπε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδημιτική.
Είπε πως τα σωματεία κατέθεσαν πρόταση να πληρώσουν τώρα το 1/3 των χρεών που δημιούργησαν μετά τη λειτουργία του σχεδίου αποπληρωμής δόσεων και εντός τριμήνου να αποπληρωθεί το υπόλοιπο των νέων οφειλών, για να επανέλθουν τα συγκεκριμένα σωματεία στο υφιστάμενο σχέδιο αποπληρωμής με δόσεις. Το νέα χρέη όλων των σωματείων είναι 4,1 εκατ. ευρώ.
Όσα δήλωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης:
«Εκπροσωπώ και τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ, τον πρόεδρο της Ανόρθωσης και του Εθνικού. Ζητήσαμε από καιρό αυτή τη συνάντηση μετά που βγήκε στη φόρα το θέμα οφειλών, είχαμε αρκετά εποικοδομητική συζήτηση με τον έφορο και τους λειτουργούς του για το θέμα των άμεσων υποχρεώσεων.
Κάναμε πρόταση άμεσης καταβολής συγκεκριμένου ποσού που καλύπτει το 1/3 των υποχρεώσεών μας και η άλλη πρόταση αφορά καταβολή πληρωμών το επόμενο τρίμηνο και διατηρώντας την υφιστάμενη την άλλη συμφωνία που υπάρχει με το πρόγραμμα δόσεων που έχουμε υπογράψει σε προηγούμενο στάδιο.
Δεν θα ξοφληθεί το επόμενο τρίμηνο το ποσό, κάναμε πρόταση με συγκεκριμένες δόσεις. Τις λεπτομέρειες τις έχει ο Έφορος που θα τις δει σε υπουργικό επίπεδο. Ελπίζουμε να συμφωνηθεί. Είναι ανεξάρτητη η χορηγία του στοιχήματος. Υπάρχουν και εκεί κάποια προβλήματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Τη χορηγία του στοιχήματος δεν την παίρνουν αποκλειστικά τα σωματεία, παίρνει ποσοστό και η Δεοντολογία. Βρήκε την πρόταση μας καλή, στην οποία μπορούμε να ανταποκριθούμε και όχι να κάνουμε εντυπώσεις. Δεν θα ξοφληθούν άμεσα, περιμένουμε απάντηση τις επόμενες ημέρες».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Έφορος Φορολογίας, Σωτήρης Μαρκίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κριτηρίων Νικ Νικολάου και οι Πρόδρομος Πετρίδης (ΑΠΟΕΛ), Νίκος Κίρζης (Απολλων), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ΑΕΛ), Κυριάκος Πραστίτης (Ανόρθωση), Κίκης Φιλίππου (Εθνικός Άχνας), ενώ ο Μάριος Αργυρίδης (πρόεδρος Σωματείου Ομόνοιας) αποχώρησε πριν μπουν στο κυρίως μέρος της σύσκεψης.