Ο πρόεδρος της Ομάδας μας, Πρόδρομος Πετρίδης και εκπρόσωπος των πέντε σωματείων (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Εθνικού Άχνας), σχετικά με τις φορολογικές τους οφειλές προς το κράτος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» στο Σίγμα και μίλησε για τα οικονομικά θέματα που αφορούν τα σωματεία, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην προσπάθεια διευθέτησης των καθυστερημένων οφειλών.
Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η διοίκηση της Ομάδας μας έχει ήδη αναλάβει δράση και έχει επισκεφθεί την Τετάρτη τους αρμόδιους φορείς για να προτείνει λύσεις στο ζήτημα των καθυστερημένων οφειλών που αντιμετωπίζουν τα σωματεία.
Σημείωσε πως η Ομάδα μας δεν έχει αρνηθεί να καταβάλει τα χρήματα, αλλά ζητά διευκολύνσεις για τις καθυστερημένες δόσεις, χωρίς να ζητά καμία διαγραφή χρεών.
Παράλληλα, εξήγησε ότι ο λόγος που το ΑΠΟΕΛ καθυστέρησε να ανταποκριθεί σε κάποιες υποχρεώσεις του ήταν λόγω ενός ποσού που δεν έχει καταβληθεί από το στοίχημα.
Σχετικά με το ποσό που αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι η προκαταβολή που ζητήθηκε ήταν περίπου 500 χιλιάδες.
Ο κ. Πετρίδης χαρακτήρισε άδικη τη στάση της Ομόνοιας στο θέμα των οφειλών ομάδων προς το Κράτος. Ο πρόεδρος σημείωσε πως δεν πρέπει να βλέπουν ότι τους συμφέρει και δήλωσε μετανιωμένος για την απόφαση τερματιστεί το πρωτάθλημα την εποχή του κορωνοϊού και ευνοήθηκε η Ομόνοιας ως πρώτη στη βαθμολογία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, έχουμε επισκεφθεί την Τετάρτη και πήραμε συγκεκριμένη πρόταση στους αρμόδιους για να σταματήσει αυτό που γίνεται από όλους που κάνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα άλλο στην Κύπρο εκτός από αυτό. Δεν έχουμε αρνηθεί τίποτε, δεν ζητήσαμε καμία διαγραφή, αλλά ζητούμε μία διευκόλυνση στις καθυστερημένες δόσεις. Ο λόγος που δεν είχαμε ανταποκριθεί ήταν για ένα ποσό από το στοίχημα το οποίο δεν μας δόθηκε».
Για το αν ζητήθηκε χθες η πρόταση γραπτώς από το Υπουργείο: «Ναι ζητήθηκε να είναι υπογραμμένη από όλα τα σωματεία που εμπλέκονται και αυτό κάναμε. Περίπου το ποσό για την προκαταβολή είναι στις 500 χιλιάδες, για αυτό παρεξηγήθηκε το 1/3 που είχα πει. Να μην σταθούμε σε λεπτομέρεια του αριθμού, παράλληλα να διευθετηθούν οι καθυστερημένες δόσεις και να συνεχίσουμε κανονικά με τα λεφτά που πρέπει να πληρώνουμε. Δεν θα φτάσουμε στο σημείο να πάμε δικαστικά, τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνω τον κόσμο της δικιάς μου ομάδας.
Για την στάση και τις θέσεις της Ομόνοιας: Το βρίσκουμε άδικο αυτό που γίνεται εκ μέρους της Ομόνοιας. Κανένας από τα σωματεία δεν στάθηκε εμπόδιο στις τότε οφειλές – διαγραφές της Ομόνοιας. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη. Μετά τον covid το ποδόσφαιρο δεν έτυχε καμία βοήθεια, σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις. Ακόμη προσπαθούμε να μπούμε σε κάποια καλούπια. Η Ομόνοια είναι ευαγγέλιο; Διαφωνούμε 100% με αυτά που λέει η Ομόνοια γι’ αυτό και αντιδράσαμε. Δεν πρέπει να βλέπει τι της συμφέρει κάθε χρονιά, αλλά την ολότητα του ποδοσφαίρου. Λυπούμαι που πήρα την απόφαση τότε στον κορονοϊό να τερματιστεί το πρωτάθλημα και ήταν 1η στη βαθμολογία και πήγε ομίλους. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά… Αν δεν βρεθεί λύση θα κλείσει το κυπριακό ποδόσφαιρο;».