Ποδοσφαιρο

Περί διαιτησίας… (άποψη)

Αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να αποδώσουν την αποτυχία τους να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στα σενάρια για εύνοια της διαιτησίας στο ΑΠΟΕΛ, καλύτερα να ρίξουν μια ματιά στη δική τους μεριά και στα παιγνίδια που αυτοί ευνοήθηκαν.

Έχουμε και λέμε, σε δύο παιγνίδια με τον Απόλλωνα ακυρώθηκαν δύο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες πήραν από δύο βαθμούς αντί να πάρει 6 το ΑΠΟΕΛ και μηδέν ο Απόλλωνας. Στο τρίτο παιγνίδι το ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες (σωστά) γιατί ο διαιτητής «τόλμησε» να πάει κόντρα σε παράγκες και κατεστημένα και να βγάλει κόκκινη κάρτα εναντίον του «βασιλιά της παρανομίας» στο πιο κρίσιμο παιγνίδι του πρωταθλήματος.

Όμως ο Απόλλωνας δεν κέρδισε. Φταίει και για αυτό η παράγκα; Μετά με τον Ερμή στη Λάρνακα, ο διαιτητής έσφαξε τον Φανιέρο αλλά ο Απόλλωνας πάλι δεν «εξόρτωσε» να κερδίσει. Ακόμη σε λεμεσιανό ντέρμπι η ΑΕΛ είχε φοβερά παράπονα για μερικά πέναλτι που δεν πήρε. Από την άλλη, στη φάση των ομίλων ο Απόλλωνας έχασε ένα τόνο βαθμούς αλλά το πρωτάθλημα το έχασε, λέει, για τον ένα βαθμό που δεν πήρε στην Λάρνακα με την ΑΕΚ (αν είναι δυνατόν).

Η απώλεια του πρωταθλήματος δεν οφείλεται ούτε στις δύο ήττες από την Ανόρθωση, ούτε στους 5 βαθμούς που του πήρε ο Ερμής. Ποιον κέρδισε δηλαδή ο Απόλλωνας; Την Ομόνοια που επίσης είχε χίλια δυο παράπονα από τη διαιτησία και το ένα τραγικό ΑΠΟΕΛ που πήγε στη Λεμεσό χωρίς πλάνο με ένα προπονητή που γνώριζε από την Παρασκευή ότι φεύγει. Όλα αυτά τα λέω όχι γιατί το ΑΠΟΕΛ δεν ευνοήθηκε από τη διαιτησία αλλά για να διαφανεί ξεκάθαρα ότι άλλοι ευνοήθηκαν περισσότερο.

Απλά όταν το ΑΠΟΕΛ ευνοείται σε μια φάση, ο αντίπαλος (πχ Ομόνοια) κάνει τον ψήλο κάμηλο γιατί δεν της δόθηκε ένα ομολογουμένως καραμπινάτο πέναλτι στα πρώτα λεπτά και της δόθηκε μια επίσης καραμπινάτη κόκκινη κάρτα στη συνέχεια, αγνοώντας μετά δύο καραμπινάτα πέναλτι του ΑΠΟΕΛ και άλλες 3!!! κόκκινες της Ομόνοιας που σαφώς θα αλλοίωναν το αποτέλεσμα αν το ΑΠΟΕΛ δεν έβαζε το πιο τυχερό γκολ της χρονιάς στο 90 και κάτι.

Και σε όλα αυτά έρχονται και οι αποφάσεις της δικαστικής που σφάζουν, τάχα, τον Σαγκόι και συνεπώς τον Απόλλωνα. Την ώρα που η δικαστική, βάζει την πιο «βολική» ποινή στον Σαγκόι, 3 αγωνιστικές που είναι όμως εφέσιμη. Δηλαδή του δίνει τη δυνατότητα να «διαλέξει» σε ποια από τις δύο αγωνιστικές που απέμεναν θα εκτίσει την ποινή, ενώ οι άλλες δυο πάνε για του χρόνου, αν είναι μέχρι τότε στην Κύπρο.

Αλλά η πιο τραγική απόφαση ήταν η επιβολή προστίμου στον Απόλλωνα για είσοδο φιλάθλων του στο γήπεδο (και πάλι αν είναι δυνατόν), όταν μερικές εβδομάδες πριν για τον ίδιο λόγο το ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκε με κεκλεισμένων των θυρών (βλέπε παιγνίδι με ΑΕΛ).

Το ξέρουμε ότι το ΑΠΟΕΛ φέτος ήταν επιεικώς απαράδεκτο από πλευράς απόδοσης αλλά πέστε μου ποια ομάδα ήταν καλύτερη για να πάρει το πρωτάθλημα, ίσως με εξαίρεση της ΑΕΚ που και αυτή δεν είχε διάρκεια. Αν λοιπόν το ΑΠΟΕΛ πάρει το πρωτάθλημα αυτό θα γίνει όχι γιατί έχει την σούπερ ομάδα αλλά γιατί απλά στους τυφλούς κυριαρχεί ο μονόφθαλμος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ

Previous post

«Κοντά αλλά και μακριά…»

Next post

Ακόμη ένα βήμα