ΚαλαθοσφαιραΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣωματειο

Οι εκλογές στο Σωματείο και η συμμετοχή στο Basket League της Μάνας Ελλάδας

Από το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησαν φήμες που φέρνουν την καλαθοσφαιρική μας ομάδα να ενδιαφέρεται για να συμμετάσχει στη νέα περίοδο σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αυτό της Basket League της Μάνας Ελλάδας.

Πάντως οι διοικούντες της Ομάδας μας ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε (ακόμα) επικοινωνία με την Ε.Ο.Κ ή τον ΕΣΑΚΕ, σε επίσημο επίπεδο.

Από την γνωστή ιστοσελίδα για θέματα καλαθόσφαιρας CB, επικοινώνησαν με τη διοίκηση του καλαθοσφαιρικού μας τμήματος και πήραν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα δημοσιεύματα που διέρρευσαν το βράδυ της Κυριακής (12/6).

1. Προέχουν οι εκλογές του σωματίου που πρέπει να γίνουν για τη νέα διοίκηση

2. Δεν υπήρξε ΕΠΙΣΗΜΗ επικοινωνία με την Ε.Ο.Κ ή τον ΕΣΑΚΕ

3. Είναι τιμή μας που μας εκτιμούν και μας σέβονται τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και αναγνωρίζουν το “brand name” και την δυναμική του ΑΠΟΕΛ

4. Προφανώς εάν υπάρχει wild card δεν θα αρνηθούμε

5. Μας τιμούν τα θετικά σχόλια των φιλάθλων που μας θέλουν να συμμετάσχουμε στην Α1.

Προέχουν οι εκλογές και μετά η Basket League

Επίσης η πολύ γνωστή και δημοφιλής Ελληνική ιστοσελίδα Gazzetta αναφέρει σε νέο ρεπορτάζ της, όλες τις πτυχές για την ενδεχομένη συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, μια πληροφορία που δημιούργησε αρκετό «θόρυβο» και στο ελληνικό μπάσκετ.

Το Gazzetta επικοινώνησε με τους διοικούντες μας οι οποίοι θέλησαν να βάλουν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση ως προς την συμμετοχή του Συλλόγου μας στην Basket League επόμενης σεζόν.

Το σχετικό δημοσίευμα:

Αρχικά να αναφέρουμε πως στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν εκλογές στο τέλος του μήνα που σημαίνει αυτομάτως πως τα χέρια του νυν προέδρου του τμήματος, Πέτρου Πάλμα είναι… δεμένα και δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επίσημη κίνηση.

Για τον απλό λόγο πως τον Ιούλιο μπορεί να έχει αλλάξει η διοίκηση. Στην κυπριακή ομάδα ακόμη δεν έχουν πάρει προπονητή, δεν έχουν στελεχώσει το ρόστερ της επόμενης σεζόν και γενικά βρίσκονται σε μία «νεκρή» περίοδο λόγω των εκλογών.

Από εκεί και πέρα εννοείται και θα τους ενδιέφερε οποιαδήποτε προοπτική εξέλιξης και σίγουρα η παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν τέτοια.

Σίγουρα έχουν στο μυαλό τους το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αν οι νυν εκπρόσωποι της διοίκησης παραμείνουν στην ηγεσία του συλλόγου, σίγουρα έχουν κάνει μία διερευνητική επαφή με τον ΕΣΑΚΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν προβεί σε επίσημο αίτημα για να πάρουν wild card.

Ετσι κι αλλιώς η διοργανώτρια Αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος αύριο (14/06) θα ξέρει για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής και αν θα… ανοίξουν θέσεις για wild card.

Στον ΑΠΟΕΛ θεωρούν μεγάλη τιμή το σενάριο να αγωνιστούν στην ελληνική Α1 και κάτι τέτοιο ισχύει και για τον κόσμο της ομάδας ο οποίος δέχτηκε με θετικό τρόπο το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αλλά ακόμη απέχει πάρα πολύ η συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ στην Basket League.

Previous post

«Γι’ αυτό προτίμησε τον Θρύλο από τον ΠΑΟΚ»

Next post

Τέλος και ο Λ. Παπαδάκης