ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Ο κόσμος θέλει Κυριακίδη… οι μέτοχοι;

Μόνο μια γύρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να καταλάβεις πως προσεγγίζουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ την πρόθεση του Θεόδωρου Κυριακίδη να κατεβάσει συνδυασμό στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΠΟΕΛιστών βλέπει άκρως θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας ο κ. Κυριακίδης, παρότι δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμα οι συνεργάτες που θα έχει στο συνδυασμό του αλλά και το πλάνο του για την οικονομική εξυγίανση. Πρόκειται σίγουρα για ένα σεβαστό και αναγνωρίσιμο πρόσωπο στις τάξεις του κόσμου των «γαλαζοκιτρίνων».

Η «σφυγμομέτρηση» του κόσμου του ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή δείχνει ξεκάθαρα ότι ευνοείται η κίνηση του Θεοδώρου Κυριακίδη, αν και δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε καν 24 ώρες από την ανακοίνωση που εξέδωσε. Αυτό το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί, δεν οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Κυριακίδη αν και αποτελεί μια σημαντική προσωπικότητα για τους ΑΠΟΕΛίστες.

Οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Πρόδρομος Πετρίδη έχασε οποιοδήποτε έρεισμα είχε μέσα στον κόσμο της ομάδας, το οποίο μάλιστα ήταν για μια αρκετά μακρά περίοδο ιδιαίτερα μεγάλο. Και αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την κίνηση Κυριακίδη.

Αν αποφάσιζαν οι χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ποια θα είναι η επόμενη διοίκηση της ομάδας τους, το αποτέλεσμα θα ήταν δεδομένο και δεν θα επιδεχόταν καμίας αμφισβήτησης: Ο συνδυασμός Θεόδωρου Κυριακίδη.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απλά καθώς αναφερόμαστε σε μια μετοχική εταιρεία. Τα ηνία θα τα αναλάβει αυτός που θα συγκεντρώσει την υποστήριξη των μετόχων που έχουν στην κατοχή τους το 50 (συν κάτι) τοις εκατό των μετοχών της ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Δημητρίου, ένας από τους σημαντικούς μετόχους της εταιρείας, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση με κανένα συνδυασμό ενώ σημείωσε ότι δεν εποφθαλμεί σε καμία διοικητική θέση.

Το δεδομένο είναι ότι ο κ. Δημητρίου, όπως και κάποιοι άλλοι μεγάλοι «παίκτες-μέτοχοι», θα είναι αυτοί που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, ανάλογα με τον συνδυασμό που θα στηρίξουν στη Γενική Συνέλευση.

Εν κατακλείδι, ο Θεόδωρος Κυριακίδης δείχνει να αποκτά μεγάλο έρεισμα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ όμως αυτό από μόνο του δεν εξασφαλίζει τίποτα εάν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη στήριξη μετόχων που να έχουν στα χέρια τους μερίδιο μετοχών πάνω από 50%.

Άρθρο του Σάββα Λαζανιά 

Previous post

23 παίκτες έχουν συμβόλαιο για τουλάχιστον ακόμα μία σεζόν

Next post

Με αλλαγές στην Πάφο