ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Ο αποκλεισμός των Ρώσων και εμείς

Ο πόλεμος έχει πάντα τραγικές συνέπειες τόσο στους ανθρώπους που ζουν στις περιοχές που συμβαίνει όσο και στην παγκόσμια κοινότητα, με τις προεκτάσεις να επηρεάζουν κάθε τομέα της ζωής μας. Έτσι συμβαίνει αυτή την περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αθλητισμό.

Η UEFA αφήνει ανοικτό το παράθυρο αποκλεισμού των Ρωσικών ομάδων απ’ τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στην επόμενη χρονιά, κάτι που αν συμβεί θα «κλειδώσει» ομίλους για τον πρωταθλητή μας.

Ταυτόχρονα όμως οι πιθανές αλλαγές επηρεάζουν και τον δευτεραθλητή μας όπως φαίνεται απ’ το access list που παρουσιάζει η ιστοσελίδα kassiesa.net. Όχι ως προς γύρο που θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του αλλά ως προς τους πιθανούς αντιπάλους.

Επί της ουσίας ο δευτεραθλητής μας ξεκινά απ’ τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες πιθανοί αντίπαλοι θα ήταν οι ομάδες που τερμάτιζαν στην δεύτερη θέση των πρωταθλημάτων: Αυστρία, Σκωτία, Ουκρανία, Τουρκία, Δανία.

Αν όμως τιμωρηθούν οι Ρώσοι τότε Αυστρία και Σκωτία φεύγουν απ’ τους πιθανούς αντιπάλους και μένουν οι δευτεραθλητές Ουκρανίας, Τουρκίας και Δανίας.

Τι θα συνέβαινε αν τα πρωταθλήματα τελείωναν σήμερα:

Με τα πιο πάνω δεδομένα όπως τα αναλύσαμε αν τα πρωταθλήματα τελείωναν σήμερα το ΑΠΟΕΛ θα εξασφάλιζε τη θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα πορευτούν στην Ευρώπη με μια «προίκα» 18000 η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να τους εντάξει στους ισχυρούς στην πρώτη κλήρωση. Και αυτό προκύπτει απ’ το γεγονός πως στην Ουκρανία η Διναμό Κιέβου είναι στη δεύτερη θέση με 44000 βαθμούς, στην Τουρκία η Κόνιασπορ με 5380 και στη Δανία η Μίτιλαντ με 19000.

Ως εκ τούτου μια εκ των Διναμό Κιέβου ή Μίτιλαντ θα ήταν οι πιθανοί αντίπαλοι.

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων υπό «προϋποθέσεις» ευνοημένοι

Βέβαια υπάρχει δρόμος στα πρωταθλήματα που αναφέραμε και είναι χαρακτηριστικό πως η Μίτιλαντ είναι ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με τον Μπρόντμπι η οποία στην Ευρώπη «κουβαλά» 8500 βαθμούς.

Πρακτικά απ’ τις ομάδες που πιθανόν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση μόνο το ΑΠΟΕΛ με τους 18000 βαθμούς και ο Απόλλωνας με τους 14000 έχουν πιθανότητες να βρεθούν στην κλήρωση ως ισχυροί.

Η Ευρωπαϊκή βαθμολογία των ομάδων μας που διεκδικούν την δεύτερη θέση

ΑΠΟΕΛ 18000

Απόλλων 14000

Ανόρθωση 8000

AEK 7500

Πάφος 5275

Άρης 5275

 

Ρεπορτάζ: Εφραίμ Γεωργίου 24sports

Previous post

«Έφυγε» ο Κωστάκης Γεωργίου

Next post

Μαζί, μέχρι το τέλος