ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Με Brand name… αξίας 50 εκατομμυρίων!

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», στο τελευταίο και πιο ουσιαστικό κομμάτι της, ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης, απάντησε στις ερωτήσεις των μετόχων. Η συζήτηση εστιάστηκε στο οικονομικό ζήτημα και μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως οι οποίες προσπάθειες έγιναν μέχρι σήμερα για εξεύρεση αξιόπιστου επενδυτή δεν έχουν φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια της συζήτησης ο διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων», αποκάλυψε ένα στοιχείο πάρα πολύ σημαντικό. Ενημέρωσε τους μετόχους ότι ανατέθηκε σε ξένο ελεγκτικό οίκο να αποτιμήσει την αξία του ΑΠΟΕΛ. Η εκτίμηση που έγινε φέρνει την σημερινή αξία του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ στα 50 εκατομμύρια ευρώ με βάση των στοιχείων του ενεργητικού (περιουσιακά στοιχεία) και του ονόματος – φήμη του ΑΠΟΕΛ.

Από τους ελεγκτές λήφθηκε υπόψη το πόσο «μεγάλο» είναι το όνομα και η φήμη του ΑΠΟΕΛ το οποίο χαρακτηρίζεται και είναι Θρύλος (Legend) στον τόπο μας και όχι μόνο. Θεωρείται μάλιστα ως ένας από τους πιο επιτυχημένους Συλλόγους στις χώρες με μικρό πληθυσμό, με ένα πανίσχυρο brand name

Στην εποχή του έντονου ανταγωνισμού, η εμπορική επωνυμία, το brand name, έχει όλο και μεγαλύτερη αξία, καθώς αποτελεί ίσως το πιο ισχυρό επιχειρηματικό πόρο ανήκοντας στα άυλα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και μεταφραζόμενο σε κεφάλαιο. Γι’ αυτό και η αποτίμηση της αξίας του brand είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οικονομικό οργανισμό.

Είμαι πεπεισμένος ότι όσο άσχημη και αν είναι η οικονομική κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ, η προοπτική του να ορθοποδήσει είναι πολύ μεγάλη, ειδικά αν συνδυαστεί και με ένα ακόμα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο – εξέλιξη, για το οποίο επίσης ενημερώθηκαν οι μέτοχοι της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στο επόμενο ρεπορτάζ μας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παττίχης

Previous post

Πογέτ: «Υπήρχε συνεννόηση αλλά όχι συμφωνία»

Next post

Καμία ανησυχία με Σαρφό