Ποδοσφαιρο

Λ. Παπαδάκης: «Η προπονητική μου φιλοσοφία»

Ο Ελλαδίτης προπονητής φυσικής κατάστασης Λεωνίδας Παπαδάκης ανέλυσε τη φιλοσοφία του  στο match programme της Ομάδας μας στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη Δευτέρα. 

«Τα βασικά χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν την προπονητική μου φιλοσοφία είναι η προσαρμοστικότητα, η επιστημονική προσέγγιση, η συνεργασία, η πειθαρχία και η δέσμευση στα καθήκοντα μου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί τόσο εμπειρική όσο και ερευνητική προσέγγιση, ώστε να βρεθεί μια πραγματικά αποτελεσματική και ουσιαστική διαδικασία προπόνησης για την ομάδα.

Η αρχή μου είναι η άριστη συνεργαία με όλα τα μέλη του συλλόγου, τεχνικό κι επιστημονικό προσωπικό, καθώς ο στόχος μου δεν είναι μια γενική αθλητική βελτίωση της απόδοσης του παίκτη, αλλά η ανάπτυξη της συνολικής ποδοσφαιρικής απόδοσης με βάση το τετράπτυχο φυσικών-τακτικών-τεχνικών-νοητικών ικανοτήτων.

Η προσαρμογή στις ανάγκες όχι μόνο της κάθε θέσης των παικτών αλλά και των αναγκών του κάθε παίκτη ξεχωριστά, θα μεγιστοποιήσει και την απόδοσή του.

Με αυτόν τον τρόπο κέρδισα 3 πρωταθλήματα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και συμμετείχα 3 φορές σε ευρωπαϊκούς ομίλους πρόκρισης και συνολικά αυξήθηκαν οι αξίες των συλλόγων και των παικτών. Και όλες αυτές οι επιτυχίες ήταν με διαφορετικούς συλλόγους και με διαφορετικούς προπονητές!

Η ατομική και ομαδική εκπαίδευση όπως και η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από συγκεκριμένα μοτίβα, στοιχεία και περιόδους εκτέλεσης της προπόνησης. Η μεθοδολογία μετράει…»

Previous post

Η παρακάμερα με τον Ολυμπιακό

Next post

Προπώληση εισιτηρίων για το Τσίρειο