ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝέοι U19Ποδοσφαιρο

Κυπριανού: «Θα έβαζα τον Κούτσακο με Ανόρθωση»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Pressing»,  μίλησε ο προπονητής της κ19 του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Κυπριανού.

Οι κυριότερες του τοποθετήσεις:

Για το ότι κάποια παιχνίδια των κ19 είναι τηλεοπτικά: «Είναι πιο εύκολη η δουλειά μας, παλιά έπρεπε να πας στην κερκίδα, τώρα ανοίγει την τηλεόραση και βλέπεις τους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ μεγάλη βοήθεια που έχει αντίκτυπο στα παιδιά. Ανέκαθεν το ποδόσφαιρο ήταν πόλος έλξης για πολλούς μικρούς, η κοινωνία το αγαπά, τώρα όλο και περισσότερο, με τα ΜΚΔ ακόμη και παιχνίδι Κ10 υπάρχει μια κάμερα να δείξει κάτι. Είναι μεγάλή βοήθεια όλο αυτό».

Για τη σημαντικότητα της κατάκτησης ενός τροπαίου για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Είναι επιτυχία η συμμέτοχη στον τελικό, να κατακτήσεις κάτι δεν σου εγγυάται κάποιος κάτι, όμως είναι ένα επιπλέον κίνητρο, να πιστέψεις περισσότερο τον εαυτό σου. Να κλήσεις ευχάριστα τη χρονιά και να ετοιμαστείς για την επόμενη. Όλη τη χρονιά δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά, έκανα πάρα πολλές θυσίες, δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν μαθητή να κάνει επαγγελματική καριέρα. Τους στέλνω ξανά τα συγχαρητήρια μου».

Για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που θα ανέβει στην πρώτη ομάδα και μετά μπορεί να επιστρέψει στη δεύτερη: «Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, πρέπει να το αποδεχτείς όσο πιο γρήγορα γίνεται, πρέπει να πεις ότι θα δώσεις περισσότερη έμφαση να δουλέψεις αυτό που σε οδήγησε εδώ για να επιστρέψεις».

«Είμαστε η δεύτερη ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να δεχτούμε ότι είμαστε σε αυτή τη θέση και να υπηρετήσουμε αυτό τον ρόλο».

Για το κατά πόσον έκανε καλό η κατάργηση του πρωταθλήματος Κ-21: «Προσωπική άποψη είναι ότι είναι μεγάλη η απόσταση από το Κ-19 μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν και τα θετικά. Είναι λίγο μεγάλη η διαφορά από το δικό μας επίπεδο μέχρι την πρώτη ομάδα. Μπορείς να το παλέψεις, να προσπαθήσεις και να έχεις ψηλούς στόχους».

«Στόχος να πάνε τα παιδιά στην πρώτη ομάδα και να είναι έτοιμα».

Για τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον επικεφαλής προπονητή, η αμφίδρομη σχέση υπάρχει. Σίγουρα ο στόχος μιας ανάπτυξης ποδοσφαιριστή είναι να τον αναπτύξεις. Αν η ομάδα σου είναι το ΑΠΟΕΛ, πρέπει να μπεις και εσύ στη διαδικασία να παλέψεις για τον τίτλο, να μπαίνεις στο γήπεδο για να κερδίζεις».

Για το κατά πόσον θα έβαζε να παίξει ο Κούτσακος κόντρα στην Ανόρθωση αν ήταν στη θέση του Αυγουστή, λαμβάνοντας υπόψιν τα προβλήματα με Μάγκλιτσα-Κβιλιτάια: «Εγώ θα τον έβαζα ναι».

Aν επιθυμεί κάποια στιγμή να αναλάβει ως προπονητής πρώτης ομάδας: «Για να είμαι ειλικρινείς δεν έχω την ανάγκη να κάνω αυτό το βήμα. Είμαι καλυμμένος με αυτό που κάνω τώρα. Εμείς αντλούμε περισσότερη δύναμη με το χρόνο που περνούμε με τα παιδιά. Νομίζω δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό το θέμα, γιατί προσπαθείς να τους βελτιωθείς σε πολλούς τομείς της ζωής τους, νιώθεις μεγαλύτερη ευθύνη».

Previous post

Σαμπάλα, Σαρφό και Κβιλιτάια στην κορυφαία ενδεκάδα

Next post

Πληρότητα γηπέδου στο 85%… δεν είναι υποχρεωτικό το safepass