ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠετοσφαιραΣωματειο

«Κρατάμε τα καλά της χρονιάς»

Με ανάρτηση στα social media ο Πρόεδρος της πετοσφαιρικής ομάδας μας Ζήνωνας Σεβέρης κάνει τον απολογισμό της χρονιάς.

Αναλυτικά:

“Μια περίεργη και δύσκολη απο κάθε άποψη χρονιά για τον πετοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ αισίως ολοκληρώθηκε. Ο ΑΠΟΕΛ λαμβάνοντας υπόψη τα στένα οικονομικά δεδομένα του σωματείου, επέλεξε συνειδητά να κατέλθει με ένα απο τους χαμηλότερους προυπολογισμούς στο πρωτάθλημα και να εκμεταλευτεί τη φετίνη χρονιά για να κάνει εκ βάθρων ριζική ανενέωση. Δεν φοβήθηκε να ρισκάρει να κατέλθει με μειωμένο κατά το ήμισυ το μισθολόγιο των πιο ακριβοπληρωμένων κύπριων αλλα και τον μέσο όρο ηλικιάς στα 23 χρόνια!

Επέλεξε να μαζέψει αρκετά ταλέντα απο τον προθάλαμο της Εθνικής ομάδας και ταυτόχρονα να δώσει ευκαιριές στους δικούς του νεαρούς πετοσφαιριστές.

Επιπρόσθετα στα μέσα της σεζόν πάρθηκε άλλη μια μεγάλη απόφαση: να δώσει το πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας στον νεαρό Κύπριο προπονητή Χριστόφορο Χαραλάμπους ο οποιός ήρθε απο την Ελλάδα με τον ΑΠΟΕΛ να είναι ο πρώτος του σταθμός σαν πρώτος προπονητής.

Το όλο εγχείρημα και όλες οι επιλογές εκ των αποτελεσμάτων με τα δεδομένα που υπήρχαν και το καλό-παθιασμένο βόλει που έπαιζε η ομάδα, πήρε άριστα.

Δυστυχώς όμως κάποιες συγκυρίες σε συγκεριμένους αγώνες όπου προηγείτο (σε δύο περιπτώσεις και 24-20) και έχανε τα σετ μέσα απο τα χέρια του (σε περιπτώσεις που είχε 7 σετ μπόλ και έχανε 39-37) , ήταν παιχνίδια που με βάση απόδοσης και δεδομένων «πετάχτηκαν» 6-7 βαθμοί που ήταν και η διαφορά του να εισέλθει στο πρώτο γκρούπ. Άξιο αναφόρας και το ότι απέναντι στη αήητητη πρωταθλήτρια Ομόνοια έχασε οριακά 2-3 σε ένα αγώνα που δεν είχε στη διαθεσή του τους Χαριδήμου, Στρουγκάρεβιτς και Σκορδή. Άλλωστε με το εκπληκτικό φορμάσισμα Φεβρουάριου- Μαρτίου, αν ο ΑΠΟΕΛ ήταν στο πάνω γκρουπ σαφώς και θα είχε πολύ ψηλότερη βαθμολογική θέση.

Επιπλεόν επιστέγασμα της ατυχίας- αδικίας ήταν το κύπελλο. Ο ΑΠΟΕΛ ατύχησε να κληρωθεί ως μια εκ των δύο ομάδων που θα έπρεπε να αγωνιστούν ένα επιπλέον γύρο για να μείνει η οκτάδα των προημιτελικών. Δεν έφτανε αυτό, κληρώθηκε με την εκείνη τη περιόδο δεύτερη Ανόρθωση. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε το πρώτο αγώνα με 3-2. Στον επεισοδιακό επαναληπτικό πήρε το πρώτο σετ, έχασε τα αλλα δύο και στο 4ο όπου και θα εκρίνετο η πρόκριση προηγείτο 21-20 και μετά ακολούθησαν κάποια «περίεργα» πράγματα για να χάσει 25-27 και να αποκλειστεί.

Ωστόσο επειδή ο χρόνος πίσω δεν γυρνά, ο ΑΠΟΕΛ δικαιούται να χαίρεται με τη φετινή χρονιά και με το τρόπο (9 σερί νίκες)που έκλεισε. Άλλωστε ανέδειξε νέους παίκτες, βρήκε και ανέδειξε προπονητή του μέλλοντος, ενώ εξοικονόμησε και λεφτά αφού δεν ακολούθησε την πεπατημένη άλλων ομάδων”.

Previous post

Γιάννος Ιωάννου: «Το Κύπελλο δίνει... προοπτική»

Next post

Στα υπόψιν του «Πούρσα» ο Μάριος Ηλία