Σε συνέντευξή του στον Αντρέα Σταυρινίδη για το «ΓΗΠΕΔΟ», αναφέρθηκε και στον μεγάλο του στόχο, να αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ μας.
Αναδημοσιεύουμε μικρά αποσπάσματα της μεγάλης συνέντευξης:
Στα 17 του χρόνια πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ! Συμμετέχοντας σε δέκα αγώνες με τους γαλαζοκίτρινους την περίοδο 2020-21 και πετυχαίνοντας χατ – τρικ απέναντι στην Καρμιώτισσα, έδειξε στον κόσμο τα πρώτα δείγματα γραφής ενός νεαρού που αξίζει κανείς να προσέξει και να επενδύσει πάνω του. Χάρη σε αυτά τα δείγματα γραφής οι ιθύνοντες των γαλαζοκιτρίνων τον έδεσαν με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027, χάρη στο ταλέντο του πάντα υπήρχαν ενδιαφερόμενοι σύλλογοι για να τον αποκτήσουν υπό τη μορφή δανεισμού. Όσοι δεν τον θυμούνταν, φρόντισε ο ίδιος να τους… συστηθεί κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν: Νικόλας Κούτσακος!
Στην Ομόνοια Αραδίππου ο 21χρονος επιθετικός βρήκε το… λιμάνι του αφού μετρώντας 23 συμμετοχές και 1535 λεπτά σε αγώνες πρωταθλήματος, βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα του να πραγματοποιεί σπουδαία πορεία και να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαίο που με βάση τα λεπτά συμμετοχής του βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για καλύτερος νέος για τη σεζόν 2024-25 στα ετήσια βραβεία του ΠΑ.Σ.Π.
Σε συνέντευξη του στο «Γήπεδο» της εφημερίδας «Πολίτης», ο Νικόλας Κούτσακος, που συνδυάζει ποδόσφαιρο και σπουδές (Business and Digital Media), αναφέρεται στους λόγους που η Ομόνοια Αραδίππου διαπρέπει στον τρέχοντα μαραθώνιο και γιατί η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη για τον ίδιο. Μεγάλο του όνειρο, από τα «περιστέρια» να ανοίξει τα φτερά του για τον ΑΠΟΕΛ και για… άλλες πολιτείες!
Έχεις αγωνιστεί ως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ τα τρία τελευταία χρόνια σε Ξυλοτύμπου, Εθνικό Άχνας, Αχυρώνα – Ονήσιλο και τώρα στην Ομόνοια Αραδίππου. Τι κέρδισες όλα αυτά τα χρόνια;
«Είναι εμπειρίες ζωής όλα αυτά. Άλλοτε με βοήθησαν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και μερικές όχι και τόσο. Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά με βοήθησε περισσότερο από όλες, επειδή είμαι στην πρώτη κατηγορία, σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο και μπορώ να δείξω πράγματα και να με δει ο κόσμος ποιος είμαι, παρά στη δεύτερη κατηγορία».
Συνεπώς θεωρείς ότι απ’ όλες τις χρονιές που αγωνιζόσουν ως δανεικός, φέτος είναι η πιο κρίσιμη;
«Φέτος είναι η πιο κρίσιμη και ακόμη είναι, διότι έχω την ευκαιρία να δείξω πράγματα στην πρώτη κατηγορία».
Ποιο είναι το όνειρο του Νικόλα Κούτσακου στην ποδοσφαιρική του καριέρα;
«Σίγουρα να προσπαθήσω να παίξω στο εξωτερικό, σε ένα υψηλό επίπεδο, όπως νομίζω κάθε ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως να κάνω περήφανη την οικογένεια μου».
Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται ο δανεισμός σου και επιστρέφεις στον ΑΠΟΕΛ. Φαντάζομαι είναι ένας από τους στόχους σου να καθιερωθείς στον ΑΠΟΕΛ.
«Αυτό ήταν το όνειρο μου από μικρός! Το να είμαι στον ΑΠΟΕΛ είναι όνειρό, αλλά πάντα πρέπει να είμαι επαγγελματίας. Αν δω ότι δεν μπορώ να παίξω στον ΑΠΟΕΛ, σίγουρα θα δω το μέλλον μου κάπου αλλού. Αλλά ο πρώτος μου στόχος είναι το προσεχές καλοκαίρι να ανταγωνιστώ και να πάρω θέση στον ΑΠΟΕΛ».
Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι, στην κορυφή της επίθεσης ή στα άκρα και γιατί;
«Σίγουρα στην κορυφή γιατί είναι η θέση που έπαιζα από μικρός και πιστεύω έχω καλύτερα το παιχνίδι με πλάτη προς το τέρμα, παρά να βλέπω το τέρμα. Δηλαδή, μικρός μεγάλωσα μαθαίνοντας πώς να κρατώ μπάλα γυρισμένος πλάτη στο τέρμα. Είμαι, πιστεύω, περισσότερο ποδοσφαιριστής περιοχής, παρότι μου αρέσει κάποιες φορές να βγαίνω έξω και να αγωνίζομαι και ως περιφερειακός».
Ποιο πιστεύεις είναι το μεγάλο σου πλεονέκτημα ως επιθετικός και τι είναι αυτό που θα ήθελες να βελτιώσεις περισσότερο;
«Πιστεύω ως επιθετικός, μυρίζομαι το γκολ. Δηλαδή περιμένω κάθε λάθος πάσα, κάθε λάθος κοντρόλ για να πιέσω, να κερδίσω μπάλα και να προσπαθήσω να βάλω γκολ. Όσον αφορά το τι προσπαθώ να βελτιώσω, όπως έχω την μπάλα γυρισμένος προς το τέρμα με πλάτη, να βελτιώσω κάποια γυρίσματα, κάποιες προσποιήσεις που θα με βοηθήσουν να μπορώ να σουτάρω».
Θεωρείς υπάρχουν οι δυνατότητες για να καθιερωθεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου;
«Πιστεύω ότι υπάρχει ταλέντο. Πρέπει κάποιες ομάδες να δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς, ωστόσο πρέπει και οι νεαροί που θα μπουν στις μεγάλες ομάδες, να πιάσουν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Κακά τα ψέματα, σε έναν Κύπριο νεαρό, θα δοθούν από τις ομάδες, για παράδειγμα, δύο – τρεις ευκαιρίες και αν δεν τις αρπάξουν, θα τις δώσουν κάπου αλλού, ενώ θα προσπαθήσουν να φέρουν και ένα όνομα, έναν ξένο. Πιστεύω γενικά πρέπει να υπάρχει περισσότερη πίστη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις μεγάλες ομάδες».
Πιστεύεις ότι έχουν ευθύνη κάποιοι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές για το ότι δεν τους δίνεται η ευκαιρία;
«Πιστεύω, ναι. Κάποιοι λένε ότι η νοοτροπία του Κύπριου δεν είναι η ίδια με αυτή του ξένου, κάτι το οποίο βέβαια είναι σχετικό. Ωστόσο, πολλές φορές, εκεί που δεν τα πας καλά, πολλοί από εμάς τους νεαρούς, συμπεριλαμβάνοντας και εμένα μέσα, μπορεί να κατεβάσουμε το κεφάλι ή αν δούμε ότι δεν μας βγαίνει να πούμε, εντάξει, του χρόνου πάλι. Ωστόσο, εκεί που δεν τα πας καλά πρέπει να δουλέψεις δύο φορές παραπάνω για να πιάσεις την ευκαιρία ξανά».
Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής το ποδόσφαιρο και τις σπουδές;
«Πιστεύω δεν είναι δύσκολο κι αυτό επειδή είναι θέμα νοοτροπίας. Δηλαδή, αν μπεις σε ένα πρόγραμμα, δηλαδή το πρωί ξυπνάς και πας πανεπιστήμιο, βάζεις κάποιες ώρες για το μάθημά σου και την υπόλοιπη μέρα ασχολείσαι με την προπόνηση και γενικά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, πιστεύω μπορείς να τα συνδυάσεις».