ΑποψηΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Ίσως η τελευταία ευκαιρία η 23η Μαρτίου

Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση στο ΑΠΟΕΛ είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμη και δεν αφορά μόνο στην παταγώδη αποτυχία στο φετινό πρωτάθλημα, την πιθανότητα να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο δεύτερο όμιλο της δεύτερης φάσης ή ακόμη και να κινδυνεύσει σοβαρά η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, της ομάδας – μόνιμης πρωταθλήτριας τα προηγούμενα χρόνια!

Σαφώς και η κατάληξη της φετινής προσπάθειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει τεράστια σημασία, η κρισιμότητα, ωστόσο, επεκτείνεται και πέραν του αγωνιστικού και θέτει σε κίνδυνο πολύ περισσότερα από μια χαμένη (αγωνιστικά) χρονιά και μια απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από την τραγική φετινή κατάσταση, πιο δύσκολη η επόμενη μέρα! Με δεδομένη την ανάγκη για… χτίσιμο από την αρχή μιας ομάδας στο ρόστερ της οποίας αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές που αξίζουν να παραμείνουν δεν χρειάζονται τα δάκτυλα και του δεύτερου χεριού για να μετρηθούν…

Με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό κόστος, τόσο για μεταγραφές όσο και για αποζημιώσεις αυτών που θα πρέπει να αποχωρήσουν αλλά είναι εξασφαλισμένοι οικονομικά για ακόμη ένα ή και δύο χρόνια! Με δεδομένο πλέον το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα ακόμη και διαχειρίσιμο να είναι το χρέος, όπως υποστηρίζει η νυν διοίκηση.

Τι μένει; Να μετρηθούν τα… κουκιά, να υπολογιστούν οι δυνάμεις και οι δυνατότητες. Να διαφανεί αν όλοι αυτοί που προβάλουν εδώ και μέρες το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ και μόνο είναι και διατεθειμένοι να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις.

Πολλοί έχουν μιλήσει τις τελευταίες μέρες για ενότητα. Θα ήταν το ιδανικό, δεν είναι όμως και απαραίτητο. Αν κάποιοι θεωρούν πως έχουν τις λύσεις αλλά δεν εμπιστεύονται την παρούσα διοίκηση, ιδού η Ρόδος, ιδού και η συνέλευση της 23ης Μαρτίου.

Αιωρείται εδώ και αρκετό καιρό, μια αμφισβήτηση ως προς το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος. Αν υπάρχουν στοιχεία που αμφισβητούν τους αριθμούς, καλό είναι να κατατεθούν. Αν υπάρχει αμφιβολία ως προς την ορθότητα των οικονομικών ελέγχων, ας επαναληφθούν και από άλλους. Διαφορετικά παύει να αποτελεί (μόνιμο) άλλοθι, για όσους δηλώνουν ετοιμότητα αλλά μένουν πίσω…

Η 23η Μαρτίου προσφέρει μια ευκαιρία, όχι για τη διοίκηση Πετρίδη, ούτε για οποιαδήποτε άλλη νέα διοίκηση. Η ευκαιρία προσφέρεται για το ΑΠΟΕΛ. Αν δεν αξιοποιηθεί, κανείς δεν μπορεί να νιώθει σιγουριά για το πότε θα προκύψει άλλη…

 

Άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Previous post

Εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Next post

Στην άκρη τα σενάρια ισοβαθμίας, πάμε για τη νίκη