ΑΚΑΔΗΜΙΑΠΑΙΔΕΣ U17Ποδοσφαιρο

Η πρωταθλήτρια μας U-17 στο UEFA Youth League

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος και μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, την Κύπρο στο UEFA Youth League θα εκπροσωπήσει η πρωταθλήτρια μας στο Πρωτάθλημα U-17.

Όπως είναι γνωστό, ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης του UEFA Youth League έχει αλλάξει από πέρσι και σε αυτήν συμμετέχουν 64 ομάδες με ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 19 χρόνων.

Σύμφωνα με την απόφαση της UEFA η οποία λήφθηκε πέρσι και σε πρώτη φάση θα ισχύσει μέχρι το 2018, στο UEFA Youth League συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των 32 πρώτων χωρών στην κατάταξη της UEFA.

Οι ομάδες αυτές, είναι επιπλέον των 32 ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και είναι οι ομάδες U-19 των συλλόγων που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League. Οι 32 ομάδες των 32 πρώτων χωρών στην κατάταξη της UEFA, αγωνίζονται μετά από κλήρωση σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες, μέχρι να μείνουν οκτώ ομάδες.

Οι οκτώ αυτές ομάδες θα αγωνιστούν στη συνέχεια ως γηπεδούχες σε μονούς αγώνες με τις ομάδες οι οποίες θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του UEFA Youth League των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League.

Οι οκτώ ομάδες που θα μείνουν, θα προκριθούν στη φάση των «16» του UEFA Youth League μαζί με τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλο τους στο Youth League του Champions League.

Το UEFA Youth League άρχισε την ποδοσφαιρική περίοδο 2013 – 2014. Και στις δύο διοργανώσεις που έχουν γίνει, την Κύπρο εκπροσώπησε ο ΑΠΟΕΛ.

Το 2013 – 2014 η ομάδα U-19 του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε στο UEFA Youth League λόγω της συμμετοχής της αντρικής ομάδας στους ομίλους του Champions League και στην τρέχουσα σεζόν, μετά τις αλλαγές στη διοργάνωση από την UEFA, αγωνίστηκε σε νοκ άουτ αγώνες ως περσινή πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα U-17.

Previous post

Το πρόγραμμα της 25ης και της 26ης αγωνιστικής

Next post

Μόνο ΑΠΟΕΛ