ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Γιατί απογειώθηκε ο Σάλαι και γιατί θα μείνει στάσιμος ο Τάμαρι

Ρόλαντ Σάλαι και Μούσα Άλ Τάμαρι ήρθαν στον ΑΠΟΕΛ με ένα και μοναδικό στόχο. Να αγωνιστούν σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την ομάδα μας και να πάρουν μεταγραφή αφήνοντας ρευστό στα ταμεία της εταιρίας που επένδυσε σε αυτούς.

Ο Ρόλαντ Σάλαι ήρθε την περίοδο 2017-2018, έπαιξε με τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League και πήρε το πρωτάθλημα γράφοντας 29 συμμέτοχές και 9 γκολ. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2018 πωλήθηκε στην Φράιμπουργκ με την εταιρία να βάζει στα ταμεία τις γύρο στα 4,5εκ ευρώ. Στην ουσία ο ΑΠΟΕΛ πώλησε τον ποδοσφαιριστή όταν ΕΠΡΕΠΕ.

Στα τρία χρόνια που είναι στη Γερμανία αγωνίστηκε 50 φορές πανηγυρίζοντας 10 γκολ ενώ είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ουγγαρίας. Όπως ήταν αναμενόμενο οι προβολείς έχουν στραφεί πάνω του και μεγάλα ονόματα από την Γερμανία έχουν βολιδοσκοπήσει τον 24χρονο. Οι Γερμανοί βλέποντας την βελτίωση του Σάλαι προχώρησαν σε επέκταση συμβολαίου χωρίς να καθοριστεί ρήτρα αγοράς του. Ακούγεται ότι η Ντόρτμουντ προσφέρει μέχρι και 25 εκ. ευρώ για τα πόδια του Ούγγρου ενώ οι μνηστήρες δεν σταματούν εδώ.

Ο Μούσα Αλ Τάμαρι ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το 2018 σαν ο «Μέσσι της Ιορδανίας» και όλοι περίμεναν ότι η μετεγγραφή του του εξωτερικό θα ήταν ρεκόρ για τα Κυπριακά δεδομένα. Ο Τάμμαρι ξεκίνησε εκπληκτικά σε Κύπρο και Ευρώπη με αποτέλεσμα να ακουστούν εξωπραγματικά ποσά σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ επιθυμεί να τον πωλήσει. Τα πρώτα σενάρια και ίσως και οι πρώτες επίσημες προτάσεις κτύπησαν την πρώτα της εταιρίας αλλά η διοίκηση έκρινε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να πωληθεί καθώς θεωρούσαν ότι η αγοραστική του αξία θα ανέβει πολύ περισσότερο.

Η συνέχεια για τον Ιορδανό δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έμεινε στον πάγκο μιας και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια τα ποσά που ακούγονταν ήταν στην σφαίρα της φαντασίας κάποιον δημοσιογράφων και όχι μόνο. Ο ποδοσφαιριστής στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν είχε κάποιες προτάσεις αλλά και πάλι δεν ικανοποίησαν την διοίκηση με αποτέλεσμα να παραμείνει στην ομάδα.

Ο Μούσα στην δεύτερη του χρονιά δεν μπορούσε να κρατήσει ρυθμό ενώ φαινόταν απογοητευμένος που η διοίκηση του στέρησε την μετεγγραφή. Ο ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2020 προσπάθησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του, αλλά ο ίδιος γνωρίζοντας ότι η διοίκηση θα αναγκάζονταν να τον πωλήσει για να μην τον χάσει δωρεάν 6 μήνες αργότερα, έκανε τα δικά του παιχνίδια. Το αποτέλεσμα γνωστό…. Ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε από την Ευρώπη και πώλησε όσα όσα τον Τάμμαρι σε κάποιαν Λέουβεν.
Στην ουσία ο ΑΠΟΕΛ ΔΕΝ πώλησε τον ποδοσφαιριστή όταν ΕΠΡΕΠΕ.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα και βλέποντας λίγο την πορεία των δυο ποδοσφαιριστών θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Σάλαι ήρθε σαν ταλέντο, εξελίχτηκε στον ΑΠΟΕΛ, αθόρυβα έκανε το επόμενο βήμα και τώρα σαν ολοκληρωμένος ποροσφιαριτης αναμένεται να απογειωθεί.

Στην αντίπερα όχθη ο Μούσα Αλ Τάμαρι ήρθε στον ΑΠΟΕΛ σαν ταλέντο, παρέμεινε στάσιμος έχοντας κάποιες εξάρσεις, μετά από πολύ ντόρο έκανε το επόμενο βήμα και όπως όλα δείχνουν θα μείνει στάσιμος. Το ενδιαφέρον του Άρη δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν κάτι το ιδιαίτερο ενώ όπως αποδείχτηκε τα ποσά που ακούγονταν ήταν στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων.

@orangeWOLF

Previous post

Επιστροφή κόσμου στα γήπεδά

Next post

Χωρίς ΑΠΟΕΛίστα μετά από 20 χρόνια