ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Γ. Αμανατίδης: «Νιώθω τυχερός που είχα πάει στο ΑΠΟΕΛ τότε»

Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Μέσα σε όλα» με τον Χρήστο Παπακώστα, μίλησε ο πρώην άσσος της Ομάδας μας του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Αμανατίδης.

«Έχω να λέω τα καλύτερα για το κυπριακό πρωτάθλημα και το πως το διαχειρίζονται, οι φιλοδοξίες που υπάρχουν, η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη έγινε θέμα προς συζήτηση για αρκετό καιρό εδώ στην Ελλάδα. Βλέπω ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές με δυνατά ρόστερ και όταν είχα έρθει δεν περίμενα να συναντήσω τέτοια ποιότητα στις ομάδες».

«Νιώθω τυχερός που είχα πάει στο ΑΠΟΕΛ τότε, ήμασταν μία οικογένεια είχαμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, ήταν μία τρομερή φουρνιά τότε, πήραμε το πρωτάθλημα με μόλις μία ήττα, χάσαμε το κύπελλο στα χαρτιά με μία τιμωρία. Εγώ ευθύνομαι που έλυσα το συμβόλαιο και έφυγα ήταν δικό μου λάθος και το έχω πει και θα το ξανά πω, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μου λάθος ήταν που έλυσα το συμβόλαιο μου με το ΑΠΟΕΛ. Είχαμε τρομερή συνεργασία, πήγαινα πολλές φορές στα γραφεία της ομάδας και με ρωτάγανε πολλά πράγματα πως τα κάνανε στον Ολυμπιακό και μου άρεσε που ήθελαν να μάθουν και μετέπειτα έφτασαν τον σύλλογο πολύ ψηλά».

«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον αγώνα που κάνει ο κάθε ένας που φτάνει στην κορυφή, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλοι σε περιμένουν στη γωνία και να σε εκθέσουν. Για να γίνει κάτι θέλει σωστή οργάνωση, επαγγελματίες, οι σωστοί άνθρωποι στο σωστό σημείο παίζει σίγουρα ρόλο η τύχη αλλά μέχρι ένα σημείο. Πρέπει να υπάρχουν θυσίες και τεράστια προσπάθεια».

«Έχουν γίνει σίγουρα τεράστια λάθη για να φτάσει εδώ που έφτασε το ΑΠΟΕΛ, μία ομάδα με τέτοια θεμέλια δεν γίνεται να καταρρεύσει αυτό το οικοδόμημα. Είμαι μακριά για να γνωρίζω τι έγινε αλλά σίγουρα έγιναν μεγάλα λάθη. Κάτι που έγινε μία φορά μπορεί να ξανά γίνει με ταπεινότητα, λίγα λόγια και πολλές πράξεις για να ξανά φέρεις την ομάδα εκεί που είναι η θέση της.

Βλέπουμε και σε άλλες ομάδες να συμβαίνει αυτό, όπως η Μπαρτσελόνα που έχει πολλά προβλήματα αλλά και άλλα μεγαθήρια της Ευρώπης. Αν το διαχειριστούν σωστά με καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις τότε μπορούν να ξανά αλλάξουν τα δεδομένα και να διορθωθεί όταν ακόμη το πρόβλημα είναι μικρό».

Previous post

Ευχαρίστησε για τις ευχές

Next post

Δύο πέναλτι που μόνο αυτοί δεν είδαν...