ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Έτοιμος για νέα… ταξίδια και μεγάλες προκλήσεις

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε την σεζόν 2021 – 2022 με κύριο στόχο του την εξασφάλιση μιας θέσης που θα του δώσει εισιτήριο για επιστροφή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι γαλαζοκίτρινοι» στα πολλά χρόνια της κυριαρχίας τους, είχαν συνηθίσει την παρουσία τους στους ομίλους είτε του Champions League είτε του Europa League. Στην δεκαετία από το 2009 – 2019 μέτρησαν τέσσερις συμμετοχές σε ομίλους του Champions League και τρεις σε ομίλους του Europa League κερδίζοντας αίγλη και αποκομίζοντας οφέλη δεκάδων εκατομμυρίων.

Η αγαπημένη συνήθεια έγινε σταδιακά… εξάρτηση με αποτέλεσμα, όταν για δύο συνεχόμενες χρονιές, πέρσι και πρόπερσι, απέτυχαν να εξασφαλίσουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο, να δημιουργηθούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η οικονομική διαχείριση που έγινε ήταν κακή και επιπόλαιη. Σοβαρά λάθη μεγέθυναν το πρόβλημα… Η διοίκηση της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», έκανε το περασμένο Καλοκαίρι ένα φιλόδοξο προγραμματισμό με ένα ψηλό προϋπολογισμό. Πήρε μεγάλο ρίσκο αλλά φαίνεται πως της βγαίνει.

Η ομάδα ενισχύθηκε και στις τρεις γραμμές της με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκαν 13 παίκτες και άλλοι τρεις τον Ιανουάριο. Από αυτούς μόνο δύο, (οι Σκουφέτ,Τσεπάκ), δεν προέρχονταν ή δεν είχαν εμπειρία από το κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Τα μεγάλα ονόματα, θέλοντας και μη, προσαρμόστηκαν στο πλάνο του 45χρονου τεχνικού και έγιναν πολύτιμοι στην προσπάθεια για επιστροφή στις επιτυχίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Κβιλιτάια και Ντογκαλά οι οποίοι, από τον Δεκέμβριο και μετά, πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μόνο τρεις από τους νεοφερμένους, οι Οκριασβίλι, Ντανίλο και Μάγκλιτσα, δεν βοήθησαν ακόμα ουσιαστικά, για διάφορους λόγους ο καθένας, παρά την αδιαμφισβήτητη αξία τους. Αποτυχημένη προσθήκη μπορεί να θεωρηθεί μόνο αυτή του Τσεπάκ.

Παρακολουθώντας ανελλιπώς τον ΑΠΟΕΛ διαπιστώνω ότι έχει ξαναβρεί την παλιά του αίγλη. Είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη δυναμική και διαθέτει πολύ ποιοτικό δυναμικό. Θεωρώ δεδομένη την υλοποίηση του κύριου στόχου για την επιστροφή της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η αποτυχία του να κερδίσει τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, μείωσε τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του τίτλου αλλά δεν τις εκμηδένισε. Ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει στην τελική ευθεία αυτής της πολύ ξεχωριστής σεζόν, με πολύ καλές προϋποθέσεις. Είναι ικανός για το καλύτερο αφού και την ικανότητα διαθέτει αλλά και την εμπειρία.

Πολύ πριν ολοκληρωθεί η σεζόν που διανύουμε και ενώ διεκδικεί Πρωτάθλημα και Κύπελλο, κέρδισε κάτι πολύ σημαντικό, την εμπιστοσύνη του πολύ απαιτητικού κόσμου του. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στην… κανονικότητα του και είναι έτοιμος για νέα… ταξίδια και μεγάλες προκλήσεις.

Άρθρο του Γιώργου Παττίχη στο 24sports.com.cy

Previous post

Πρόδρομος Πετρίδης: «Θέση μας η πλήρης κατάργηση της κάρτας φιλάθλου»

Next post

Χάνει τους αγώνες με Ανόρθωση ο «Ντέβι»