ΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Ενισχύει τον «κεντρικό άξονα»

Ένα πολύ διαφορετικό ΑΠΟΕΛ αναμένεται να δουν οι οπαδοί του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ τη Δευτέρα (13/9, 18:00) για την 2η αγωνιστική. Ο Σωφρόνης Αυγουστή θ’ αλλάξει και πρόσωπα αλλά κυρίως και το σύστημα. Οι αλλαγές θ’ αφορούν και τις τρεις γραμμές.

Ο 44χρονος τεχνικός διαπίστωσε ανισορροπία στις τρεις γραμμές, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της ομάδας. Έστω και αν η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι σε μια εβδομάδα, εκτιμούμε ότι ο Κύπριος προπονητής θα επιλέξει τετράδα στην άμυνα με τον Βούγιαντιν Σάβιτς να είναι ένας εκ των δύο κεντρικών αμυντικών.

Η πιο σημαντική αλλαγή θα αφορά στην συμμετοχή του Λούκα Σόουζα με ανασταλτικά κυρίως καθήκοντα μαζί με το Νταουσβίλι. Θα παίξει δηλαδή με δύο καθαρά αμυντικά χαφ προκειμένου να αποχτήσει ισορροπία.

Στην επίθεση αναμένεται να πλαισιώσει τον Κβιλιτάια με δεύτερο επιθετικό ενώ θα ζητήσει από τους δύο ακραίους (επικρατέστεροι οι Οκριασβίλι, Ντανίλο), να έχουν πιο ενεργό, επιθετικό ρόλο συγκλίνοντας προς τον κεντρικό άξονα.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει τους επιθετικούς να πιέζουν ψηλά, μόλις χαθεί η μπάλα και όταν κερδηθεί ξανά, πολλές, κοντινές πάσες και γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης.

Σε αυτά τα στοιχεία δουλεύει στον «Αρχάγγελο». Θα περιμένει στα μέσα της εβδομάδας και την επιστροφή των διεθνών προκειμένου να δοκιμάσει στα διτέρματα το νέο τρόπο παιχνιδιού που πιστεύει και θέλει να εφαρμόσει από τον πρώτο του κιόλας αγώνα στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παττίχης

 

Previous post

Πρόστιμο 40 χιλιάδων για την έκδοση εισιτηρίων

Next post

Επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας με τη Stoiximan