Ποδοσφαιρο

Από τον μηδενισμό στα εγκώμια

Ο Μάριους Λουντέμο ήρθε στον «Αρχάγγελο» το περασμένο καλοκαίρι μετά από συστάσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο πρώην τεχνικός της Ομάδας μας χρησιμοποιούσε τον Νορβηγό ως «8άρι» με αποτέλεσμα να εκτίθεται τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και ο ίδιος.

Η μηδενιστική κριτική που δέχτηκε ο 26χρονος μέσος ήταν τεράστια. Πολλοί λέγαμε (δεν βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω) ότι δεν είναι ποδοσφαιριστής για τον ΑΠΟΕΛ και ότι ήταν μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων. Όλοι θυμόμαστε τους χαρακτηρισμούς που έπεφταν για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή αλλά ας μην δώσουμε συνέχεια.

Μετά  την άφιξη του «Πούρσα» όμως άλλαξαν όλα ριζικά. Ο Ελλαδίτης τεχνικός της Ομάδας μας τοποθέτησε τον Λουντέμο μπροστά από τα δύο στόπερ ως καθαρό κόφτη. Η συνέχεια; Την βλέπετε στο γήπεδο. Είναι ίσως ο ποδοσφαιριστής με τις λιγότερες λάθος μεταβιβάσεις σε κάθε παιχνίδι (σχεδόν αλάνθαστος), σταματά με ευκολία τις επιθέσεις των αντιπάλων και ηρεμεί με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι. Στο ψηλό παιχνίδι είναι ανίκητος και κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες.

Εκεί που όλοι πιστεύαμε ότι πρέπει να φύγει πλέον τον θεωρούμε αναντικατάστατο και ένα από τα βασικότερα γρανάζια της ομάδας. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης πιστεύει πολύ σ’ αυτόν και θα χτίσει πάνω του το νέο ΑΠΟΕΛ.

Πορτοκαλί Τιμωρός

Previous post

«Γραμμή άμυνας ή επίθεσης;»

Next post

Καλωσόρισες ξανά στο γήπεδο Γιάννη!