ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Απαραίτητος ο Ζαχίντ για το νέο ΑΠΟΕΛ

Με ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του στο Balla.com.cy ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, αναφέρεται σε πληροφορίες που φέρνουν τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, να θέλει στη νέα ομάδα που θα δημιουργήσει τον Γκάγιας Ζαχίντ για να έχει ηγετικό ρόλο. Θα είναι ότι καλύτερο για την Ομάδα μας μια τέτοια θετική εξέλιξη έστω και αν απαιτηθεί να γίνει μεγάλη υπέρβαση.

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα:

Αν μπορούσε να επέλεγε, μόνο ένα ποδοσφαιριστή για να ηγηθεί της νέας ομάδας που θα φτιάξει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, θα επέλεγε 100% τον Γκάγιας Ζαχίντ.
Ο Νορβηγός που ξέρει…πολλά καντάρια μπάλα, είναι όντως ο μόνος σήμερα στο ρόστερ που έχει τη δυνατότητα να είναι η ηγετική φυσιογνωμία.

Μακράν καλύτερος από το Ντέβι αλλά με τεράστιο εμπόδιο, το οικονομικό μέρος

Ο Ζαχίντ, έχει αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο συμβόλαιο που του αποφέρει περίπου 430 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Με τη νέα τάξη πραγμάτων, θεωρείται υπέρβαση για να του υποβληθεί παρόμοια πρόταση, παρόλο ότι αν ήταν μόνο το δικό του συμβόλαιο, κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει η εν λόγω υπέρβαση.

Εμπόδιο για τέτοια πρόταση, είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο οποίος έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και μάλιστα οι οικονομικοί του όροι για το 2021-22 αγγίζουν τα ίδια χρήματα που παίρνει σήμερα ο Ζαχίντ!
Αν μπορούσε να βρεθεί λύση με τον Αργεντινό, ίσως να αλλάξει και η προοπτική για να γίνει προσπάθεια παραμονής του Ζαχίντ, ο οποίος είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες στο ΑΠΟΕΛ και ιδιαίτερα χαρούμενος από τη συνεργασία του με τον Πουρσαϊτίδη.

Παρόλο ότι ενδεχομένως να του γίνουν καλύτερες προτάσεις στο οικονομικό μέρος από ομάδες του εξωτερικού, εντούτοις δεν θα απέκλειε την προοπτική παραμονής του αν βέβαια του γίνει ένα μακράς διάρκειας συμβόλαιο (βλέπε 3ετές) με καλά χρήματα και περίπου τα ίδια που λαμβάνει σήμερα.

Ηλικιακά, μπορεί να πάρει 3ετές συμβόλαιο αφού είναι στα 26 του χρόνια (26-9 1994), άρα το θέμα είναι καθαρά οικονομικό.

Η νέα τάξη πραγμάτων στο ΑΠΟΕΛ, δεν επιτρέπει να γίνουν τα συμβόλαια του παρελθόντος, αλλά μία έστω υπέρβαση με τέτοιας αξίας παίκτη δικαιολογείται. Δεν θα δικαιολογείται και δεν σηκώνει όμως Ζαχίντ και Ντε Βινσέντι που θα κοστίζουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ.

Άρα λοιπόν χρειάζεται λεπτός και σοβαρός χειρισμός από τη διοίκηση αν θέλει να δελεάσει και να καταφέρει να διατηρήσει στο ρόστερ, τον ηγέτη που επιθυμεί να έχει ο «Πούρσα» και είναι ο Γκάγιας Ζαχίντ.

 

Previous post

Γκόγκιτς: «Με καλό προγραμματισμό να ξαναγίνει ΑΠΟΕΛ»

Next post

Ευκαιρία για… προσπέραση