ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Αλλάζουν όλα στην άμυνα

Μπορεί πλέον η βασική εκκρεμότητα για τον προγραμματισμό του ΑΠΟΕΛ να είναι η απόκτηση σέντερ φορ, όμως όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό προκύπτουν σημαντικές εκκρεμότητες για την αμυντική γραμμή, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε συνεργασία με τη διοίκηση να έχουν θέσει χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 15 Ιουλίου για το τελικό ξεκαθάρισμα.

Οι δύο εκκρεμότητες που προκύπτουν με τον Βουγιαντίν Σάβιτς και τον Πραξιτέλη Βούρο, αλλά και το ενδιαφέρον της Νότιγχαμ για τον Νικόλα Ιωάννου παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις των Άγγλων στο οικονομικό προς το παρόν δεν συμβαδίζουν με τα θέλω των γαλαζοκιτρίνων, βάζουν το όλο θέμα στην αναμονή της λήψης οποιασδήποτε απόφασης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από το ξεκίνημα της προσπάθειας στελέχωσης του ρόστερ, είχε στο πλάνο του την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, στοχεύοντας να προσθέσει ποιότητα στα μετόπισθεν. Όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ της ομάδας δεδομένη είναι η παρουσία στο ρόστερ του Μερκή (φώτο) και του Σιέλη όσον αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς ενώ έχει αποκτηθεί και ο Ραφαέλ Σάντος.

Στο πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη στο σενάριο παραμονής του Νικόλα Ιωάννου είναι να τον αξιοποιήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ τον Βούρο τον υπολογίζει περισσότερο για τη δεξιά πλευρά. Για τον Σάβιτς ο Ελλαδίτης προπονητής προτιμά να φύγει και το έχει κάνει ξεκάθαρο στη διοίκηση, που προσπαθεί να βρει τη λύση με πιθανότερο σενάριο την παραχώρησή του σε άλλη ομάδα.

Με τα σημερινά δεδομένα ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιθυμεί την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει και το σενάριο να χρειαστεί να γίνουν και άλλες κινήσεις στα μετόπισθεν, κάτι που θα κριθεί αναλόγως αποχωρήσεων.

Ενδεχόμενη αποχώρηση ενός εκ των Βούρο και Ιωάννου ή και των δύο θα επηρεάσει το πλάνο και για τα άκρα της άμυνας. Το ιδανικό είναι να βρεθούν λύσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή παίκτες που να παίζουν στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας με την αναζήτηση και αξιολόγηση των επιλογών να γίνεται σε καθημερινή βάση.

Κώστας Παναγιώτου sport-fm

Previous post

Επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου ο Κρασιάς

Next post

Θα είναι πολλές οι ελλείψεις