Ultras

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ…

«Μια μαγική λέξη, μια υπέροχη ιδεολογία, μια περηφάνια, μια δόξα και εν κατακλείδι μια δεύτερη θρησκεία για μένα και όσους πίστεψαν στον ΑΠΟΕΛΙΣΜΟ. Οι ψυχές χιλιάδων ανθρώπων είναι σκλαβωμένες, είναι κάτι που συγκλονίζει βαθιά. Έχει σαγηνέψει πλούσιους και φτωχούς, επιστήμονες και εργάτες, μαθητές και κάθε τάξεως ανθρώπους. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ. Άλλη ερμηνεία δεν υπάρχει. Είναι μια λέξη που δεν αναλύεται, είναι φαινόμενο που γεννήθηκε πριν από 60 χρόνια στην Λευκωσία».

Τα πιο πάνω λόγια του αείμνηστου Νίκου Καρύδη αποτελούν το ευαγγέλιο της ΑΠΟΕΛίστικης ψυχής. Με γνώμονα τη διαφύλαξη των ιδανικών του ΑΠΟΕΛ και με γνώση του σημαντικού ρόλου τον οποίο διαδραματίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ διαγράφει την δική του πορεία μέσα από τα χρόνια.

Πολλά έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα για την παρουσία αλλά και αναγκαιότητα των οργανωμένων οπαδών όχι μόνο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και σε πολλές άλλες ομάδες σχεδόν παγκόσμια. Ο  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε το 1979 με κύριο στόχο την ηθική συμπαράσταση προς την ομάδα μας. Από τότε μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος πέρασε δύσκολες στιγμές αφού ήταν πολλές οι φορές που λόγω διαφόρων προβλημάτων η λειτουργία του Συνδέσμου ήταν τυπική.

Η αξέχαστη χρονιά (1995-96) του νταμπλ σε ποδόσφαιρό και καλαθόσφαιρα συνδυάστηκε με την εντυπωσιακή επαναδραστηριοποίηση του Συνδέσμου και με την συγκλονιστική παρουσία του, συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη. Από τότε μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος διέγραψε μια ανοδική πορεία.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας και είμαστε σίγουροι πως πάντα έχουμε σαν γνώμονα των πράξεών μας το καλώς νοούμενο συμφέρον του ΑΠΟΕΛ. Αν κάποτε οι διάφορες αποφάσεις μας κρίνονται σαν «ακραίες» είναι επειδή εμείς βάζουμε πάνω από όλα τον ΑΠΟΕΛ.

Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ, σε αντίθεση με τους οργανωμένους άλλων ομάδων, λειτουργεί σαν μια ξεχωριστή οντότητα και δεν αποτελεί παράρτημα της κάθε διοίκησης. Εκφράζουμε τα ιδανικά της ομάδας μας και μας ενώνουν πολλά, μα πάνω από όλα το Ε της λέξης ΑΠΟΕΛ.

Οι στόχοι του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ είναι ξεκάθαροι:
• Η πώληση μεγάλου αριθμού εισιτηρίων διαρκείας, η οποία βοηθά στην καλύτερη παρουσία της πορτοκαλί κερκίδας αλλά και την οικονομική ενίσχυση της Ομάδας
• Η οργανωμένη συμμετοχή όχι μόνο στους ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και σε αυτούς των άλλων τμημάτων του σωματείου μας.
• Η οργάνωση της καλύτερης κερκίδας στην Κύπρο.
• Σωστή οργάνωση των οπαδών σε παγκύπρια βάση.
• Η καλύτερη λειτουργία του ΑΠΟΕΛ Fan Club.

Το ΑΠΟΕΛ Fun Club

Το οίκημα μας στεγάζεται (από το 2004) στο σωματείο ΑΠΟΕΛ, στο χώρο που στεγάζονταν τα γραφεία της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Η πραγματοποιήση του μεγάλου στόχου που έθεσε και πραγματοποίησε πέρσι ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ, συνεχίζεται, κι΄ αυτό γιατί  η σημασία του Fan Club είναι τεράστια για όλους μας. Εκεί στεγάζεται μόνιμα πλέον το οίκημα του Συνδέσμου και αποτελεί τον ιδανικό τόπο συνάντησης όλων των ΑΠΟΕΛιστών.

Η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου θυμίζει και πάλι ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ κερκίδα ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχουν video games, μπιλιάρδο, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά άλλα. Στο οίκημα πραγματοποιούνται, όπως είναι γνωστό, οι συνεδριάσεις του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ.

Τακτικά γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως η  πρόσκληση παικτών και προπονητών του ΑΠΟΕΛ με τους οποίους μιλάμε για τα νέα της ομάδας μας. Εγκαταστάθηκε επίσης δορυφορικό σύστημα ώστε να παρακολουθούμε όλοι τα διάφορα αθλητικά προγράμματα.

Previous post

Μείγμα εκρηκτικό

Next post

Ο ύμνος των Πορτοκαλί