GrassrootsΑΚΑΔΗΜΙΑ

Μεγάλες διακρίσεις στο Τουρνουά της Αγίας Νάπας

Έντονο το γαλαζοκίτρινο χρώμα στο τουρνουά της Αγίας Νάπας. Έντεκα συνολικά ομάδες της Ακαδημίας μας έλαβαν μέρος εκ των οποίων οκτώ από το κλιμάκιο Λευκωσίας και τρεις απο το κλιμάκιο Λεμεσού-Πάφου.

Οι ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν από το κλιμάκιο Λευκωσίας ήταν οι 2001, 2002, 2003 (Α) & 2003 (Β), 2004, 2005 (Α) & 2005 (Β), 2006 και από το κλιμάκιο Λεμεσού-Πάφου οι 2004, 2006 και 2007.

Ολοκληρωτική η παρουσία στα knock-out

Όλες μας οι ομάδες προκρίθηκαν από την φάση των ομίλων στους αγώνες knock-out εκτός από τις ομάδες 2006 και 2007 κλιμακίου Λεμεσού-Πάφου.
Η ομάδα μας 2004 ηττήθηκε στην φάση των 32 από την Ακαδημία Φάρμα Χρύση Μιχαήλ , στη παράταση του αγώνα με 4-2. Η ομάδα 2004 κλιμακίου Λεμεσού-Πάφου που έφτασε μέχρι τους 16, αποκλείστηκε από την Ακαδημία Galacticos Nuevo Campo με σκορ 3-0.

Απο εκεί και πέρα ξεχωρίζει η παρουσία των ομάδων 2005 (Α) και 2006 στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ομάδες που είχαν πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά και μάζεψαν αρκετές εμπειρίες.

Οι ομάδες 2003 (Α) και 2002 έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά όπου και έχασαν 1-0 και 2-1 από την ακαδημία CAMPUS SPORTIVO και ΑΕΛ Λεμεσού αντίστοιχα. Οι δύο αγώνες ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η παρουσία τους κρίνεται ως πολύ επιτυχημένη και φαίνεται ότι η ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών σε αυτές της ηλικίες είναι ραγδαία. Τέλος η ομάδα μας 2001 που προκρίθηκε στον τελικό με την Ακαδημία CITY FC κέρδισε με 1-0 στην παράταση και κατέκτησε το Τουρνουά.

Σημειώθηκαν και ατομικές επιδόσεις

Μάριος Καζακαίος και Γιώργος Θεοδουλίδης από την ομάδα μας πήραν το τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή και τερματοφύλακα αντίστοιχα της ηλικίας 2001, όπου μαζί με τους υπόλοιπους βοήθησαν την ομάδα τους στην μεγάλη επιτυχία.

Αναμφίβολα οι ομάδες μας είχαν στο σύνολο τους μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και οι εμπειρίες που αποκόμοισαν οι μικροί θα είναι πολύ βοηθητικές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους προπονητές τους. Μέσα από αυτή τη προσπάθεια μας δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουμε τη φιλοσοφία της Ακαδημίας όπου ειδικότερα στις μικρές ηλικίες (Grassroots) στόχος μας είναι η βελτιώση των μικρών μας ταλέντων και όχι απαραίτητα η κατάκτηση του τουρνουά.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές του τουρνουά που με τη δική τους συνεισφορά βοήθησαν στα μέγιστα να στεφθεί με επιτυχία αυτή η γιορτή του ποδοσφαίρου. Η Ακαδημία ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά με σκοπό να προσφέρει στους μικρούς ποδοσφαιριστές που την εμπιστεύονται όλα τα εχέγγυα για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Previous post

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τον υγιή Εφραίμ

Next post

Τα στιγμιότυπα από την 6άρα (video)