Ποδοσφαιρο

Βαρύ το κλίμα για τον Δώνη

Μετά και το σημερινό αποτέλεσμα τα μαύρα σύννεφα πληθαίνουν πάνω απ’ τον «Αρχάγγελο». Η δεύτερη φετινή τεσσάρα απ’ τον Απόλλωνα πληγώνει και σαφώς το κλίμα πλέον είναι πολύ βαρύ. Μια βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει και την άποψη του κόσμου για τον Γιώργο Δώνη.

Σίγουρα ο Δώνης είχε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ανέλαβε μια ομάδα διαλυμένη απ’ τον Μάριο Μπέιν και την οδήγησε στους ομίλους του Champions League. Από την άλλη οι τραυματισμοί κόστισαν πολλά στον Γιώργο Δώνη. Πως μπορείς να διαχειριστείς μια ομάδα όταν χάνεις τον τερματοφύλακα σου (Βάτερμαν) ο οποίος είναι και ο καλύτερος στην Κύπρο. Όταν χάνεις τον βασικό σου κεντρικό αμυντικό (Ρουέδα), ο οποίος κατάφερε μάλιστα να ξεχωρίσει ακόμη και απ’ τον Καρλάο. Όταν χάνεις τον Βινίσιους, τον Μιλάνοφ και ο Εφραίμ ακόμη δεν έχει φθάσει σε φουλ ρυθμούς. Όταν οι Σόουζα και Ιωάννου είναι σε μεταβατική χρονιά μετά από πολύμηνους τραυματισμούς.

Από την άλλη όμως ακόμη και με αυτά τα προβλήματα ο ΑΠΟΕΛ έχει το υλικό που χρειάζεται. Μια ματιά στον πάγκο των «Γαλαζοκιτρίνων» και σε αυτόν του Απόλλωνα στο σημερινό παιχνίδι μιλά από μόνη της. Ορ, Μερκής, Ντελατόρε, Σάλαϊ, Ντε Καμάργκο, Σόουζα, Βούρος είναι παίκτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε όποια ομάδα και αν έπαιζαν.

Το μεγάλο πρόβλημα και παράπονο του κόσμου είναι το γεγονός πως οι παίκτες δεν βγάζουν πάθος στο γήπεδο. Αυτό είναι θέμα προπονητή. Σημαίνει πως κάτι γίνεται λάθος καθώς ειδικά σήμερα όλοι θα περίμεναν πως ο ΑΠΟΕΛ θα έβγαζε φωτιές. Αυτό δεν έγινε ποτέ και όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι αλλά και γενικότερα πολλές φορές απουσιάζει το πάθος και το πληρώνει ο ΑΠΟΕΛ. Σήμερα το πλάνο του Δώνη είχε λογική. Επέλεξε τον Αλωνεύτη στα φτερά για να δίνει βοήθειες στον Ιωάννου και να περιορίσει τον Πέδρο.

Έβαλε τον Ποτέ στην κορυφή καθώς έχει περισσότερη δύναμη απ’ τον Ντελατόρε (κάτι που χρειαζόταν σήμερα) και κάνει και κινήσεις εκτός περιοχή (σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ τον Ντε Καμάργκο). Έδινε οδηγίες συνεχώς για τις αλληλοκαλύψεις και προσπάθησε και με τις αλλαγές του να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Όμως οι παίκτες δεν απέδωσαν όσα περίμενε και όσα έπρεπε. Ο Εμπεσίλιο ήταν αλλού και ο Ζαχίντ καλά κλεισμένος, δυο παίκτες κλειδιά που μοιάζουν καμένοι αγωνιστικά απ’ τα πολλά λεπτά. Ο Ποτέ απελπιστικά μόνος και οι τρεις γραμμές αποκομμένες. Η έλλειψη πάθους, πίστης, θέλησης και δίψας είναι θέμα προπονητή και αυτό χρεώνεται σε απόλυτο βαθμό Δώνης.

Παράλληλα ο κόσμος έχει παράπονα και στον τρόπο με τον οποίο ο Ελλαδίτης παρατάσσει την ομάδα. Πειράματα τύπου Σάλαϊ στα άκρα της επίθεσης, αλλά και Ορ στο χώρο του κέντρου, δεν αρέσουν στον κόσμο ο οποίος θέλει να βλέπει την ομάδα του να αποδίδει στο 100%. Οι δυο φετινές τεσσάρες απ’ τον Απόλλων έχουν πληγώσει τον εγωισμό ακόμη και του τελευταίου οπαδού του ΑΠΟΕΛ.

Η ουσία όμως πλέον είναι η επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα δύσκολη με τον ΑΠΟΕΛ να έχει ένα βουνό μπροστά του. Μπορεί η διαφορά απ’ την κορυφή να είναι τρεις βαθμοί, όμως ακόμη και σε ισοβαθμία ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κερδίσει με 6 τέρματα διαφορά τον Απόλλων για να υπερτερεί. Η δουλειά που πρέπει να γίνει στον «Αρχάγγελο» είναι μπόλικη και σημαντική. Η διακοπή προσφέρετε για τολμηρές αποφάσεις. Το αν θα υπάρξει θέμα Δώνη είναι κάτι που αφορά καθαρά τη διοίκηση, με τον κόσμο πάντως να ζητά «την κεφαλήν του επί πίνακι».

www.24sports.com.cy

Previous post

Τεράστιες οι ευθύνες του Δώνη

Next post

Νέα μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ