Ποδοσφαιρο

Το πιο δύσκολο, το πιο ψυχοφθόρο αλλά και το πιο σπουδαίο!

Ράγισαν καρδιές χθες στο ΓΣΠ. Μέχρι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Ποτέ και να γράψει το 2-1, γυρόφερνε στο μυαλό όλων των φίλων του ΑΠΟΕΛ το πατατράκ και το χαρακίρι.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, η φετινή ομάδα ταλαιπώρησε τον κόσμο της . Ειδικά χθες, πήγε να γίνει το πιο απρόβλεπτο σενάριο με την πιθανή απώλεια του πρωταθλήματος.

Λειτούργησε όμως και πάλι ο κανόνας που θέλει το ΑΠΟΕΛ να είναι ομάδα φτιαγμένη από μέταλλο. Να είναι η ομάδα με το πνεύμα του νικητή. Να είναι η ομάδα που ξέρει να ανατρέπει τα σε βάρος της δεδομένα.

Με αυτά τα στοιχεία, ήρθε το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Το πιο δύσκολο, το πιο ψυχοφθόρο αλλά και το πιο σπουδαίο. Σύμφωνα με τις τεράστιες αντιξοότητες που συνάντησε, είναι κατόρθωμα η παραμονή στην 1η θέση.

Πέρασε από τη φάση της κριτικής και της αμφισβήτησης το φετινό ΑΠΟΕΛ. Όχι τυχαία. Προκάλεσε την αμφισβήτηση λόγω της αλλοπρόσαλλης πορείας που είχε.

Όταν όμως αναλύσεις σωστά αυτή την πορεία και προσθέσεις τα τόσα εμπόδια που αντιμετώπισε και τα ξεπέρασε, τότε καταλήγεις στην άποψη ότι αυτή η ομάδα, ακόμα και αν δεν είχε συνέπεια στην καλή απόδοση, άξιζε να πετύχει αυτό το κατόρθωμα.

Θυμίζω απλά τα χειρουργεία-ρεκόρ και μάλιστα από ποδοσφαιριστές βασικούς. Θυμίζω επίσης την ανατροπή του βαθμολογικού μειονεκτήματος  από την σπουδαία ομάδα του Απόλλωνα και τέλος θυμίζω τι συνέβηκε στους τρεις τελευταίους αγώνες.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Απόλλωνα, με την ΑΕΛ και με την Ανόρθωση αλλά έφυγε με τη νίκη. Αυτά τα γεγονότα είναι που αυξάνουν το μέγεθος της επιτυχίας και όσο σεβασμό πρέπει να δείξουμε στον αντάξιο αντίπαλο του Απόλλωνα, εντούτοις οφείλουμε να χειροκροτήσουμε την πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  sport-fm

Previous post

Tίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο για τον Θρύλο

Next post

«Πολλοί λόγοι μας κάνουν να νιώθουμε πιο δικαιωμένοι»