ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤα ΜΜΕ για 'μας

Το «κρέας» του Μπέιν, ο παικταράς του Δώνη και ο κόσμος

Το πρόσωπο των ημερών για τον ΑΠΟΕΛ είναι αναμφίβολα ο Λορένζο Εμπεσίλιο και αυτό οφείλεται καθαρά στις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ο Ολλανδός μέσος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και οδηγεί τον ΑΠΟΕΛ σε συνεχόμενες νίκες.

Αυτό το κείμενο προσωπικά νιώθω ότι το οφείλω στον Λορένζο Εμπεσίλιο όχι γιατί δεν πίστευα σε αυτόν αλλά αντιθέτως. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που από τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής μου έδωσε την εντύπωση ότι ξέρει μπάλα και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον ΑΠΟΕΛ. Σε αντίθεση με την γενική αρνητική εικόνα που ήταν σχηματισμένη γύρω από το πρόσωπό του εγώ πάντα πίστευα ότι μπορεί να κάνει την διαφορά φτάνει να παίξει στην σωστή του θέση. Πλέον ο Ολλανδός δικαιώνει με τις εμφανίσεις του όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν.

Για τον 26χρονο μέσο η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά αφού το καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου. Βέβαια ο υπεύθυνος γι’ αυτό είχε όνομα και επίθετο. Ο Μάριο Μπέιν λοιπόν επέλεξε στους πρώτους αγώνες της σεζόν να τοποθετεί τον Εμπεσίλιο σε μια θέση στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, ειδικά με τον τρόπου που ήθελε ο συμπατριώτης του τεχνικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Λορένζο στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν να είναι κακός και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να «καταστρέφει» και το παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων» επιθετικά. Κάπως έτσι μεγάλο μέρος της κριτικής στράφηκε προς τον Ολλανδό και οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό του ήταν πυκνοί από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Πολλοί ήταν αυτοί που «κρέας» τον ανέβαζαν και «κρέας» τον κατέβαζαν ζητώντας παράλληλα την άμεση απομάκρυνσή του.

Η άφιξη του Γιώργου Δώνη στην ομάδα έμελλε να αλλάξει τα πάντα όσο αφορά την πορεία του Λορένζο Εμπεσίλιο στον ΑΠΟΕΛ. Από το πρώτο μόλις παιχνίδι του Ελλαδίτη στον πάγκο ο Λορένζο τοποθετείται στη φυσική του θέση και έχει πολύ καλή απόδοση. Όταν μάλιστα έγινε αλλαγή καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν. Η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή. Ο 26χρονος μέσος συνεχίζει να παίζει στη φυσική του θέση ενώ ταιριάζει γάντι με τον τρόπο παιχνιδιού του Γιώργου Δώνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Ολλανδός να εξελιχθεί ως ένας από τους ηγέτες του ΑΠΟΕΛ μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενώ στους τελευταίους αγώνες βρίσκεται και στα καλύτερά του έχοντας μοιράσει ασσίστ και έχοντας σκοράρει πανέμορφα γκολ. Η μεταμόρφωση αυτή φυσικά και πιστώνεται στον Γιώργο Δώνη που αναγνώρισε με μόλις 2 προπονήσεις την αξία του Εμπεσίλιο και τον εμπιστεύτηκε και συνεχίζει να το κάνει.

Ωστόσο η μεταμόρφωση οφείλεται και στον ίδιο τον Ολλανδό που πείσμωσε, έκλεισε τα αφτιά του στην αρνητική κριτική και απέδειξε σε όλους την αξία του. Μάλιστα τα αφτιά του δεν τα έκλεισε μόνο στην κριτική αλλά και σε διάφορες «βρώμες» που έβγαιναν κατά καιρούς για την εξωγηπεδική του ζωή και έκαναν το κλίμα ακόμη πιο αρνητικό για τον ίδιο. Όσοι γνωρίζουν καλύτερα τον Λορένζο λένε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του αλλά και για το ποιόν του σαν άνθρωπος. Από τις λίγες κουβέντες που κάνουμε μαζί του στην μικτή ζώνη όντως δείχνει ένας πολύ μετρημένος άνθρωπος με μπόλικο μυαλό αλλά και την απαραίτητη «τρέλα» που πρέπει να διαθέτουν παικταράδες της δικής του εμβέλειας.

Ευχή όλων στον ΑΠΟΕΛ είναι ο Λορένζο να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή βαρόμετρο που αν μείνει υγιής θα συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» για κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Σίγουρα πολλοί θα ήθελαν ο Ολλανδός να μείνει για πολλά χρόνια στον ΑΠΟΕΛ αλλά με τέτοιες εμφανίσεις αυτό φαντάζει δύσκολο. Ωστόσο όσο τον βλέπουμε στα γήπεδά μας οφείλουμε να τον απολαμβάνουμε.

Ανδρέας Παφίτης

Πηγή: 24sports.com.cy

Previous post

Ορ: «Ήμουν απογοητευμένος αλλά...»

Next post

Μέχρι την Κυριακή του Οφόρι