Ποδοσφαιρο

Τεστ χαρακτήρα τα ντέρμπι που ακολουθούν

Η περίοδος που ακολουθεί είναι άκρως απαιτητική για το ΑΠΟΕΛ, καθώς με την έναρξη των υποχρεώσεων του έχει να δώσει δύο συνεχόμενα ντέρμπι με τους κύριους ανταγωνιστές του για τον τίτλο. Πρώτα θα πάει στην ΑΕΚ Αρένα για να αναμετρηθεί με την ΑΕΚ στις 23 Νοεμβρίου, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ.

Ασφαλώς και δεν είναι ματς που θα καθορίσουν την κατάληξη της χρονιάς, όμως έχουν βαθμολογική σημασία και όχι μόνο. Οι γαλαζοκίτρινοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία σημαδεύοντας το απόλυτο των βαθμών και αν καταφέρουν να το πάρουν θα είναι ιδανική εξέλιξη από κάθε άποψη.

Με δύο νίκες, βαθμολογικά θα κλείσουν τον Α’ γύρο αήττητοι στα ντέρμπι και αυτό θα έχει την δική του ιδιαίτερη σημασία, ενώ ψυχολογικά θα πάρουν τεράστια ώθηση. Παράλληλα τέτοια ματς αποτελούν πάντα τεστ χαρακτήρα για μια ομάδα που έχει μεν αρχίσει τη χρονιά κουβαλώντας τον τίτλο του φαβορί για τον τίτλο, αλλά στη μέχρι τώρα διαδρομή βιώνει την αμφισβήτηση για το κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει την κυριαρχία της.

Στο ΑΠΟΕΛ παίρνουν με τη σειρά τα πράγματα και ο Πάολο Τραμετσάνι έχει στο μυαλό το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αναμένοντας την επιστροφή των διεθνών και ελπίζοντας ότι θα τους έχει απόλυτα υγιείς στον Αρχάγγελο από βδομάδας, ο Ιταλός προπονητής επιχειρεί να αξιοποιήσει το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, βελτιώνοντας κάποια πράγματα που εντόπισε ότι πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα.

Περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να ανταποκριθούν στα μεγάλα ματς και να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι είναι εδώ, ισχυροί στη διεκδίκηση και του φετινού πρωταθλήματος.

sport-fm

Previous post

Παρουσία

Next post

Για τους Νατέλ και Καζού