Τα ΜΜΕ για 'μας

«Ταμείο» για τις μεταγραφές του Καλοκαιριού

Όταν ξεκινούσε η σεζόν τα πράγματα φάνταζαν διαφορετικά αφού φαινόταν πως το ΑΠΟΕΛ διέθετε ένα πλούσιο ρόστερ. Κάποιες από τις προσθήκες φάνταζαν στα χαρτιά πολύ καλές όμως αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά πως μόνο στο γήπεδο μπορεί να κριθεί μια μεταγραφή. Πιο κάτω κάνουμε το “ταμείο” των κινήσεων της ομάδας το καλοκαίρι, ενόψει και των μεταγραφών του χειμώνα…

Ζόρντι Κοτίνα: Παρών-απών από το ρόστερ. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία φάνηκε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ακολούθησε ένας τραυματισμός πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και αυτό οδήγησε εσπευσμένα στην απόκτηση Βάτερμαν που τον παραγκώνισε για τα καλά.

Μπόι Βάτερμαν: Ήρθε θεωρητικά ως ένας πολύ καλός τερματοφύλακας με αξιόλογο βιογραφικό και σε γενικές γραμμές, αυτό έδειξε και στο γήπεδο. Εξαιρετικός σε κάποια παιχνίδια, πολύ καλός σε άλλα, μέτριος σε πολύ λίγα. Έκανε και αυτός τα λαθάκια του αφού μοιάζει να έχει αδυναμία ειδικά στις εξόδους στον αέρα, όμως είναι γενική η παραδοχή πως είναι από τους καλούς τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

Γκιγιέρμε Τσόκο: Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο και στο βιογραφικό του θα γράφει πως ήταν παίκτης του ΑΠΟΕΛ όμως η πραγματικότητα είναι πως αυτό ήταν μόνο στα χαρτιά. Δεν κέρδισε ούτε τον Πασιένσια ούτε τον Κετσπάγια έστω για μια ευκαιρία και όλοι απορούν πως έγινε η επιλογή αυτού του παίκτη το καλοκαίρι. Πάντως δεν τον είδαμε ποτέ και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ως ποδοσφαιριστή!

Ινάκι Αστίθ: Μια από τις καλές κινήσεις. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε εξαιρετικά στα ματς της Ευρώπης και έδειξε ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Στην συνέχεια κινήθηκε στην μετριότητα όπως ολόκληρη η ομάδα, όμως όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για αξιόλογο παίκτη. Ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί δεν του επέτρεψε να δώσει όσα έδειξε πως μπορεί.

Κωνσταντίνος Μακρίδης: Δοκιμασμένη λύση, παίκτης που ξέρεις ακριβώς τι μπορεί να σου δώσει. Το θέμα είναι πως… τα έδωσε μόνο σε κάποια παιχνίδια. Πολύ καλός στα πρώτα ματς της σεζόν, τράβηξε πολύ κουπί στα Ευρωπαϊκά όμως το τελευταίο διάστημα ψάχνεται. Μέχρι στιγμής η μεταγραφή του δεν έπιασε τόπο και μόνο αν ανέβει αισθητά, θα καταγραφεί ως μια σωστή κίνηση.

Σεμίρ Στίλιτς: Ο παίκτης με το καλύτερο όνομα, μετά από αυτό του Καβενάγκι. Χαρακτηριστική περίπτωση μεταγραφής που… έμεινε στην θεωρία. Ο Βόσνιος έκανε ορισμένα καλά παιχνίδια όμως ποτέ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να μπει για τα καλά στο αρχικό σχήμα. Μπαινοβγαίνει στην εντεκάδα, με ορισμένες εκλάμψεις όμως σε γενικές γραμμές κινείται στην μετριότητα.

Βάντερ Βιέιρα: Έκανε φοβερό πρωτάθλημα πέρσι στην ΑΕΚ όμως φέτος είναι αισθητά πιο κάτω. Πολύ καλός σε κάποια ματς και με ουσιαστική βοήθεια, αλλά στα περισσότερα είναι από μέτριος και κάτω. Είναι αδιαμφισβήτητο πως μπορεί να βοηθήσει πολύ όμως ακόμα δεν έχει βρει την φόρμα του και γι’ αυτό μπαινοβγαίνει και αυτός στην εντεκάδα. Η ποδοσφαιρική “απειθαρχία” που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του δεν το βοηθά.

Λουίς Λεάλ: Τα άκουσε ουκ ολίγες φορές το καλοκαίρι αφού οι εμφανίσεις του πραγματικά έκαναν κάποιο να απορεί πως βρέθηκε αυτός ο παίκτης στο ΑΠΟΕΛ. Έφυγε κακήν-κακώς μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα και στην Μπελενένσες που είναι δανεικός μετρά τρία γκολ σε 16 συμμετοχές. Ο ορισμός της αποτυχημένης μεταγραφής: Έπαιξε λίγα παιχνίδια, δεν πρόσφερε τίποτα (μάλλον το αντίθετο) και έφυγε… νύχτα.

Ματέους Πιατκόφσκι: Κίνηση με μεγάλο ρίσκο αφού ο Πολωνός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην δεύτερη κατηγορία της πατρίδας του. Τα 14 γκολ που έβαλε πέρσι στην Γιαγκελόνια (πρώτη κατηγορία) ανέβασαν τις προσδοκίες όμως τελικά το… ρίσκο δεν απέδωσε. Πήρε αρκετές ευκαιρίες και το μόνο που έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής είναι ένα εντελώς ανούσιο γκολ στο ματς με τη Σαλαμίνα. Απογοητευτικός, είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο.

Φερνάντο Καβενάγκι: Τα 18 γκολ σε 19 συμμετοχές (Κύπρο και Ευρώπη) μιλάνε από μόνα τους. Που θα ήταν σήμερα το ΑΠΟΕΛ αν δεν γινόταν η κίνηση απόκτησής του την τελευταία στιγμή; Από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν ποτέ απ’ το νησί μας και το δείχνει και στο γήπεδο. Παίκτης με σπάνια αίσθηση του γκολ, πρόσφερε πάρα πολλά και είναι δίχως αμφιβολία όχι μόνο η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, αλλά και μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Συμπέρασμα: Εκ των πραγμάτων ο προγραμματισμός κρίνεται τραγικός. Ένας παίκτης έφυγε μετά από μερικές βδομάδες (Λεάλ), δυο δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο (Τσόκο, Κοτίνα), ένας δεν πρόσφερε απολύτως τίποτε παρά τις ευκαιρίες (Πιατκόφσκι), τρεις κινούνται στην μετριότητα (Μακρίδης, Στίλιτς, Βάντερ), ένας έδειξε πως μπορεί να δώσει πολλά αλλά ταλαιπωρείται από τραυματισμούς (Αστίθ), άλλος ένας πρόσφερε πολλά (Βάτερμαν) και ο τελευταίος ήταν 101 τοις 100 επιτυχημένη κίνηση (Καβενάγκι). Αυτά ισχύουν τη δεδομένη στιγμή και θα δούμε πόσο θα αλλάξουν τους επόμενους μήνες.

Νικόλας Γωγάκης   kerkida.net

Previous post

Ένα ξέσπασμα

Next post

Οι εσωτερικές μεταγραφές